Στο τέλος της έφθασε η προκαταρκτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, που αφορούσε τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τις εκβιαστικές «επισκέψεις» του παρουσιαστή το καλοκαίρι του 2020.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την έρευνα ελήφθησαν 11 καταθέσεις από εννέα υπαλλήλους του Υπουργείου Εργασίας και δύο αστυνομικούς, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του πρώην υπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχε αναφέρει ότι ο παρουσιαστής είχε εισβάλει με «μπράβους» στο υπουργείο και απειλούσε υπαλλήλους επί ώρες. «Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», οι υπάλληλοι κάνουν λόγο για απειλές, εκβιασμούς, πιέσεις και απρεπή συμπεριφορά του Μένιου Φουρθιώτη κατά τη διάρκεια επισκέψεών του στο Υπουργείο Εργασίας, όχι όμως για την παρουσία «φουσκωτών».

Την έρευνα είχε διατάξει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία ζητούσε να διερευνηθούν συγκεκριμένα αδικήματα που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί από τον παρουσιαστή, όπως αυτά της παράνομης βίας, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης