Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Μια έκπληξη που αποδεικνύει όχι μόνο τη φημισμένη ελληνική φιλοξενία, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί δεν ξεχνούν και ανταποδίδουν τις καλές συμπεριφορές…

Ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης, με καταγωγή από τον Πόντο, είχε πραγματοποιήσει (για δεύτερη φορά) το συμβολικό πολιτιστικό ταξίδι με ποδήλατο, από τις Αχαρνές όπου μένει μέχρι τον Πόντο και πίσω, θέλοντας με αυτό να περάσει ένα μήνυμα, καθώς και να τιμήσει τη μνήμη των προγόνων του για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος της Πόλης τότε τον είχε υποδεχτεί, είχαν εγκάρδιες συζητήσεις, χόρεψαν μαζί και έπαιξαν με φίλους του λύρα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης όταν άκουσε ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα επισκεπτόταν την Αθήνα δεν έχασε την ευκαιρία και, εξηγώντας τον ευγενή σκοπό του στο επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, είχε την ευκαιρία να του ανταποδώσει με τον τρόπο του τη φιλοξενία στην Κωνσταντινούπολη!

Μπορεί να μην είχε την ευκαιρία να του παίξει λύρα με τους λυράρηδες που είχε φέρει μαζί του, αλλά… επιφυλάσσεται…

«Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, όταν ήταν δήμαρχος στην πόλη Μπεϊλικντουζού της Κωνσταντινούπολης (2018), κατά την επιστροφή μου από την Τραπεζούντα (Αχαρνές-Τραπεζούντα-Αχαρνές: Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό») με είχε επίσημο καλεσμένο στο φεστιβάλ της πόλης του, ενώ έδωσα και συνέντευξη στη δημοτική τηλεόραση.

Έτσι στην Αθήνα, τον καλωσόρισα, τον ενημέρωσα για την έκπληξη που ήθελα να του κάνω να του παίξω λύρα, ο ίδιος χάρηκε που με είδε, κι εννοείται επιφυλάσσομαι να τον φέρω και στον δήμο Αχαρνών», αναφέρει ο δραστήριος ποδηλάτης…

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης