Ρεπορτάζ: Αλέξης Σφαέλος

Η επέλαση του χιονιά έχει ξεκινήσει ήδη στην Βορειοανατολική Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής με αρκετή χιονόπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκινήσαμε ένα μικρό οδοιπορικό στα βόρεια προάστια στις περιοχές που συνήθως αποκλείονται από το χιόνι και στις οποίες η κυκλοφορία είναι δύσκολη και τα προβλήματα λόγω των χιονοπτώσεων συχνά μεγάλα. Είναι οι περιοχές του Διονύσου, της Δροσιάς, της Ροδόπολης, της Σταμάτας, που στο μεγάλο χιονιά της «Μήδειας» αλλά και στον νεότερο αυτόν της «Ελπίδας», οι κάτοικοι αυτών των περιοχών «μαρτύρησαν» πρωτίστως με διακοπή ρεύματος από την πτώση των δέντρων στα καλώδια της ΔΕΗ, σε πολλές περιοχές κράτησε έως και έξι μέρες αλλά και δευτερευόντως λόγω διακοπής του νερού και του απροσπέλαστου στον εσωτερικό οικιστικό ιστό.

Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τα προβλεπόμενα από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες επισκεφτήκαμε σαν πρώτο σταθμό τον Διόνυσο. Η λεωφόρος Διονύσου τουλάχιστον στα πρώτα της χιλιόμετρα και πριν τον Άγιο Πέτρο ήταν ανοιχτή και εκχιονισμένη, η κυκλοφορία όμως γίνονταν με αλυσίδες και προσεκτικά λόγω της χιονόστρωσης. Όμως οι εσωτερικοί δρόμοι του Διονύσου όπως η λεωφόρος Καίρη και η λεωφόρος Μητροπολήτου Κυδωνιών χρειάζονται οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεύτερος σταθμός η πλατεία της Σταμάτας που πάντα έχει μεγάλη χιονόπτωση και «δεινοπαθεί» στις άγριες καιρικές συνθήκες. Η κατάσταση εκεί ήταν λίγο καλύτερη και δεν είχε την χιονόστρωση του Διονύσου, όμως είχε ολισθηρότητα λόγω του χιονιού. Είναι εξάλλου σε χαμηλότερο υψόμετρο. Παράλληλα, έτοιμα όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί είναι τα εκχιονιστικά μηχανήματα  για τον αποχιονισμό των περιοχών.

 

 

Ίδια είναι η κατάσταση που επικρατεί και στην περιοχή της Δροσιάς.

 

Λεωφορείο και αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες

Η λεωφόρος Θησέως είναι ανοιχτή. Μέχρι την χρονική στιγμή που κάναμε το ρεπορτάζ δεν είχε κανένα πρόβλημα με την χιονόπτωση και όπως θα δείτε στην περιοχή της Εκάλης, στο ύψος της Αγίας Μαρίνας, χιονίζει αλλά ο δρόμος είναι βρεγμένος χωρίς να έχει χιόνι και πάγο. Αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση, είναι ότι πολλά αυτοκίνητα κινούνται στους χιονισμένους δρόμους κάνοντας «πατινάζ» χωρίς χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή κουβερτών για το χιόνι και παρά τις προειδοποιήσεις της Πολιτείας.

 

Είδαμε περιπολικό της αστυνομίας στη λεωφόρο Διονύσου, χωρίς αλυσίδες να γλιστρά στο χιόνι αλλά το χειρότερο το λεωφορείο με αριθμό 507 της διαδρομής «Ζηρίνειο-Σταμάτα» να κινείται και αυτό χωρίς αλυσίδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης