Μια επιστολή του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ήταν μεταξύ των ευρημάτων που εντόπισαν τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας όταν συνέλαβαν τον 27χρονο στα «Προσφυγικά» της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, ήταν μια επιστολή που είχε γράψει ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης προς την γυναίκα του και, άγνωστο πως, είχε φτάσει στα χέρια του 27χρονου ο οποίος όμως δεν είχε προλάβει να της την παραδώσει. Από πού όμως γνωρίζονταν οι δυο τους;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στέλεχος των αρχών ασφαλείας με μεγάλη εμπειρία στο «αντάρτικο πόλης» αλλά και σε θέματα εγχώριας τρομοκρατίας περιγράφει την σχέση του ηγετικού στελέχους της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» και του αρχηγικού μέλους της αναρχικής ομάδας «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας».

«Ο Χατζηβασιλειάδης πριν συλληφθεί, ήταν από τα πρόσωπα που σύχναζε στην περίφημη κατάληψη «GARE» στην περιοχή των Εξαρχείων. Εκεί γνωρίστηκε με τον 27χρονο αλλά και με την σύντροφο του Χατζηβασιλειάδη. Από τότε διατήρησαν μια φιλική σχέση και γι αυτό ο Χατζηβασιλειάδης θα του εμπιστευόταν μια επιστολή προς την σύντροφο του». Μάλιστα, στελέχη των διωκτικών αρχών δεν αποκλείουν το μέλος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» όταν είχε αυτοτραυματιστεί με ένα Καλάσνικωφ κατά την διάρκεια ληστείας σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στον Χολαργό, τον Οκτώβριο του 2019, και στη συνέχεια είχε εξαφανιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα να βρήκε «καταφύγιο» στα «Προσφυγικά», μια ανάσα από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.  

Το επόμενο εύρημα που έχει «κεντρίσει» το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών είναι η συσκευή GPS tracker που βρέθηκε στην κατοχή του 27χρονου χωρίς κανείς να μπορεί να γνωρίζει αν είχε τοποθετηθεί σε κάποιο όχημα πιθανού «στόχου» τον οποίο τα μέλη της ομάδας «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» ήθελαν να γνωρίζουν τις κινήσεις του από απόσταση και να μην κινδυνεύουν να τους αντιληφθεί. Άλλωστε, η αναρχική ομάδα είχε αρχίσει από τον Ιούλιο του 2020 να πραγματοποιεί εμπρηστικές επιθέσεις και να αναλαμβάνει με κείμενα της την ευθύνη. Ο 27χρονος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή απ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας άγνωστος, για την ώρα, παραμένει ο συνεργός του 27χρονου στο χτύπημα που έγινε στις εγκαταστάσεις της Real News όπου μάλιστα μια ηχολήπτρια απεγκλωβίστηκε με την βοήθεια κλιμακοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης