Όχι στο ίδιο σπίτι, αλλά στο ίδιο κελί ζουν από χθες (22/3) το μεσημέρι πατέρας και γιός από το χωριό Ζαγορά του Πηλίου, κατηγορούμενοι για εμπόριο 10,5 κιλών χασίς, παρότι ο πρώτος δήλωσε «εγκέφαλος» και πήρε πάνω του το κακούργημα.

Μαζί τους προφυλακίστηκε και ο αδελφός του «εγκέφαλου», ο οποίος στην κατάθεσή του θέλησε και αυτός να απαλλάξει τον 25χρονο ανιψιό του από τις κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελέα για απολογία και όταν αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους έδειξαν να μην αντιλαμβάνονται τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις αγρότες παρακολουθούνταν με επισυνδέσεις από τον Οκτώβριο του 2022 και είναι καταγεγραμμένες όλες οι συνομιλίες τους με εμπόρους και βαποράκια. Επειδή ασχολούνται με αγροτικές εργασίες το συνθηματικό ήταν: «ετοίμασε πενήντα γραμμάρια ελιές ή βάλε 60 γραμμάρια μήλα» .Και μόνο η λέξη γραμμάρια πρόδιδε την «επιχείρηση».

Ο «εγκέφαλος» δήλωσε πως ούτε το παιδί του, αλλά ούτε και ο αδελφός του γνώριζαν την δράση του και όπως είπε οικονομικοί λόγοι τον οδήγησαν στην διακίνηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει εντοπίσει και την «φυτεία» μεταξύ Ζαγοράς και Χορευτού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένα πρόσωπο από την περιοχή με ενεργό ρόλο στην διακίνηση και την καλλιέργεια και έχει εντοπιστεί από τους «κοριούς».

Ο 25χρονος που ζει μόνος του στη Ζαγορά και στο σπίτι που οποίου βρέθηκαν ναρκωτικά μέσα σε δοχεία από λάδι, είπε πως δεν γνώριζε την ύπαρξή τους και πίστευε πραγματικά πως ο πατέρας του είχε αποθηκεύσει αγροτικά προϊόντα, αλλά δεν έπεισε τον ανακριτή. Και οι τρεις οδηγήθηκαν χθες στις φυλακές της Λάρισας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 11 άτομα, και πιο συγκεκριμένα 10 άνδρες και μία γυναίκα, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ως αγοραστές-παραλήπτες ναρκωτικών ουσιών. Τα 11 άτομα ήταν πελάτες χρήστες, «βαποράκια». Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησία «παρελαύνουν» για καταθέσεις και απολογίες δεκάδες άτομα τις τελευταίες ημέρες και η υπόθεση με την εξιχνίαση όλου του κυκλώματος σε Πήλιο και Βόλο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: gegonota.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης