Κλήση για να δώσει εξηγήσεις για τη δολοφονία και των δύο μικρότερων παιδιών της έλαβε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, η μοναδική ύποπτη για τον θάνατο τόσο της 3χρονης Μαλένας όσο και της μόλις έξι μηνών Ίριδας.

Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών κ.κ. Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι είχαν δώσει την παραγγελία στην Ασφάλεια για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα αίτια θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, αφού μελέτησαν τον φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προκύπτουν στοιχεία αποκλειστικά και μόνο εις βάρος της μητέρας των παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι ήδη προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, βρίσκεται ένα βήμα πριν απαγγελθεί εις βάρος της και νέα κατηγορία, για τη δολοφονία των άλλων δύο παιδιών της. 

Οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν ήδη παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν κλήση ανωμοτί από τη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται άμεσα -πιθανότατα και εντός της εβδομάδας- να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη, προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία ώστε η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα δικογραφία εις βάρος της, εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνει και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της.

Οι ιατροδικαστές χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους.

Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λπ., και με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μια σειρά αιτιών θανάτου. Υπό αυτό το πρίσμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απέκλεισαν το ενδεχόμενο αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί, ενώ σε ό,τι αφορά το μικρότερο από τα παιδιά, την Ίριδα, το έργο των ειδικών είναι ευκολότερο, καθώς είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα που ξαναμπήκαν στο τραπέζι των ιατροδικαστών.

Εν τω μεταξύ, έκλεισε η έρευνα που διενήργησε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης, για την οποία είναι ήδη κατηγορούμενη η μητέρα.

Η δικαστική λειτουργός ταχύτατα -μόλις σε 2,5 μήνες- ολοκλήρωσε την ανάκριση και τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, τα μέλη του οποίου στη συνέχεια με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

Μετά τις εξηγήσεις που θα δώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται πως σκότωσε τα παιδιά της, αμφισβητώντας το πόρισμα των ιατροδικαστών, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι είναι εκείνοι που θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε περίπτωση που οι ενδείξεις είναι επαρκείς, κάτι που θα σημάνει και την αρχή νέου ανακριτικού κύκλου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης