Zougla Newsroom

Μια… ντουζίνα πανάκριβα ρολόγια αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ βρήκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατά την διάρκεια των συλλήψεων μελών σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στα νότια προάστια. Τα τρία μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν σε μόλις τέσσερις περιπτώσεις είχαν καταφέρει να αρπάξουν χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα αξίας 130 χιλιάδων ευρώ! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ζούγκλα» φέρνει στη δημοσιότητα την δράση της συμμορίας που «χτυπούσε» σε Γλυφάδα, Ελληνικό και Παλιό Φάληρο εφαρμόζοντας το κόλπο των «μαϊμού» υπαλλήλων της ΔΕΗ ή των συντηρητών του ανελκυστήρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια περίπτωση, οι «μαϊμού» υπάλληλοι που φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με χειρουργικές μάσκες έπεισαν μια 72χρονη από την Γλυφάδα να βάλει σε… αλουμινόχαρτο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό «για να μην επηρεαστούν από τις εργασίες που θα έκαναν ψάχνοντας την διαρροή ρεύματος». Η γυναίκα πείστηκε και τελικά το… χρυσό αλουμινόχαρτο έκανε φτερά όπως και οι δράστες. Μάλιστα, ήταν τόσο άπληστοι που πήραν μέχρι και εξήντα ευρώ από κουμπαράδες που βρήκαν στο διαμέρισμα. Την τελευταία στιγμή γλίτωσαν την σύλληψη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούσαν και τους καταδίωξαν. Σε άλλη μια περίπτωση, το θύμα τους ήταν ένας 72χρονος από το Παλιό Φάληρο στο οποίο οι… υπάλληλοι της ΔΕΗ τον έπεισαν να τους βάλει στο σπίτι του και ένας συνεργός του έψαχνε τα δωμάτια. Στάθηκαν τυχεροί καθώς ο 72χρονος φαίνεται ότι είχε αδυναμία στα ακριβά ρολόγια και κατάφεραν να του κλέψουν χρυσαφικά, κοσμήματα και ρολόγια αξίας 100 χιλιάδων ευρώ. 

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συγκέντρωσαν στοιχεία, μαρτυρίες αλλά και βιντεοληπτικό υλικό που δείχνουν τα μέλη της σπείρας εν ώρα δράσης. Παρατήρησαν ότι όταν έμπαιναν στα σπίτια φορούσαν γάντια μιας χρήσης για να μην αφήνουν αποτυπώματα. Κατά την διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των τριών συλληφθέντων βρέθηκε και ρουχισμός, όμοιος με αυτόν που φορούσαν στις επιδρομές τους. Μετά τα χτυπήματα ένας συνεργός τους περίμενε σε αυτοκίνητο και φρόντιζε τα μέλη της συμμορίας να φύγουν γρήγορα από την περιοχή ώστε να μην εντοπιστούν από αστυνομικούς οι οποίοι στο μεταξύ μπορεί να είχαν ειδοποιηθεί ή να συλληφθούν κατά την διάρκεια τυχαίου ελέγχου.  

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των συλληφθέντων, γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr υποστήριξε ότι «η έλλειψη οποιασδήποτε υποδομής, του απαραίτητου στοιχείου της κοινής δράσης αλλά και η μη σύνδεση του εντολέα μου με τις περισσότερες αποδιδόμενες πράξεις, αποτέλεσαν τους βασικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του εντολέα μου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της σπείρας:

1. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Κωνσταντίνο του Νικολάου και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα την 5-8-1991 στην Αθήνα,

        

2. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ-ΔΙΑΜΑΝΤΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Ερασμίας, γεννηθέντα την 22-9-2002 στην Αθήνα,

   

3. ΡΑΜΟ Αθανάσιο του Παναγιώτη και της Σταυρούλας, γεννηθέντα την 17-10-1986 στο Βόλο Μαγνησίας,

   

Και το μη συλληφθέντα:

1. ΣΤΕΦΑΝΗ Άγγελο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεννηθέντα την 22-6-1978 στην Αθήνα.

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης