Με τα περισσότερα δρομολόγια πού αναχωρούν για την επαρχία να είναι πλήρη, η κίνηση στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη για την έξοδο του Πάσχα.

Από νωρίς το πρωί επικρατεί κοσμοσυρροή στον μεγάλο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων, με πλήθος κόσμου είχε πολύ νεολαία να εγκαταλείπει την πόλη, για να κάνει Πάσχα είτε στον τόπο καταγωγής του είτε σε κάποια άλλη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αναλόγως της ζήτησης γίνονται επιπλέον δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του κοινού με αρκετούς πολίτες να κάνουν κρατήσεις εισιτηρίων για να μπορέσουν να αναχωρήσουν με ασφάλεια, με το δρομολόγιο επιλογής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή αν και στα εκδοτήρια αναγράφεται ότι για την έκδοση εισιτηρίου είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test, οι έλεγχοι για τα σχετικά πιστοποιητικά γίνονται κατά το δοκούν ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση κατά την επιβίβαση στα λεωφορεία.

Περιορίστηκαν τα… κατσίκια από το χωριό

Μία χαρακτηριστική συνήθεια που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν συγγενείς ή φίλοι, να στέλνουν αμνοερίφια από την επαρχία σε κάποιον στην πόλη, χρησιμοποιώντας για την αποστολή τα ΚΤΕΛ.

Ωστόσο όπως επισήμαναν εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, αυτό έχει περιορισθεί σημαντικά φέτος.

Το ίδιο γινόταν και με λαμπάδες και άλλα δώρα που έστελναν νονοί και συγγενείς μέσω των ΚΤΕΛ όταν και στις παλιότερες εποχές οι αποθήκες με αποστολές τέτοιου περιεχομένου ήταν γεμάτες. Φέτος ωστόσο αντίστοιχες αποστολές έχουν περιοριστεί πάρα πολύ.

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης