Τούρκικα ΜΜΕ για Έλληνες διασώστες: «Αυτό σημαίνει ανθρωπιά»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 11:31
Τούρκικα ΜΜΕ για Έλληνες διασώστες: «Αυτό σημαίνει ανθρωπιά»

«Εδώ αρχίζω να κλαίω» σχολίασε ο Τούρκος παρουσιαστής Ισμαήλ Κιουτσουκκαγιά στο κανάλι Halk Tv όπου προβλήθηκε το βίντεο της ΕΡΤ με την επιχείρηση διάσωσης του κοριτσιού από την ελληνική αποστολή.

Το βίντεο έπαιξε ολόκληρο χωρίς υπότιτλους με γενικό σούπερ ότι «η ελληνική ομάδα έσωσε ένα εξάχρονο κοριτσάκι». Ο παρουσιαστής μάλιστα σχολίασε για τους Έλληνες πως «αυτό σημαίνει ανθρωπιά».

 

 

Το ότι παίχτηκε όλο το βίντεο και μάλιστα στα ελληνικά είναι κάτι πολύ ασυνήθιστο για την τουρκική τηλεόραση, αλλά οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της ελληνικής ομάδας δεν έχουν αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Η ελληνική ομάδα έχει καταφέρει να απεγκλωβίσει ζωντανά τρία παιδιά, ηλικίας 6, 11 και 15 ετών, καθώς και έναν 50χρονο άνδρα.

Παράλληλα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν νεκρούς έναν 40χρονο, έναν 17χρονο και ένα 7χρονο κορίτσι, την άτυχη Φατμέ, που παρά τις προσπάθειες το παιδί τελικά δεν τα κατάφερε.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται μάλιστα να στείλει ακόμα ένα κλιμάκιο για βοήθεια στην δοκιμαζόμενη, από τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού Τουρκία, το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα καθώς πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ.

Πηγή: ertnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 13:16