Υπόθεση "Μαρκέλλα": Στο "μικροσκόπιο" η κοκκινομάλλα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020, 15:04
Υπόθεση "Μαρκέλλα": Στο "μικροσκόπιο" η κοκκινομάλλα

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την εξέλιξη της υπόθεσης της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας την περασμένη Πέμπτη από την Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, η οποία τελικά εντοπίστηκε να περπατάει έξω από ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλαμαριά έπειτα από δύο ημέρες, δηλαδή το Σάββατο.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από μία γυναίκα που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας της 10χρονης Μαρκέλλας. Ένας συμμαθητής της Μαρκέλλας ανέφερε στους αστυνομικούς ότι, καθώς επέστρεφαν μαζί από το σχολείο, ξαφνικά μία κοκκινομάλλα γυναίκα φώναξε τη Μαρκέλλα με το όνομά της και της είπε: «Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά».

Κάμερα ασφαλείας της περιοχής κατέγραψε την κοκκινομάλλα, την οποία αναγνώρισε και η Μαρκέλλα, χωρίς ωστόσο να φαίνεται στο βίντεο μαζί της το 10χρονο κορίτσι.

Προς το παρόν είναι άγνωστο το κίνητρο της πράξης, όπως επίσης τυχόν εμπλοκή και άλλου προσώπου στην υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους. Η υγεία της φαίνεται να είναι καλή και δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα της, που τη συνάντησε την Κυριακή. Πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε σημάδια στα χέρια, πιθανότατα από ίχνη κράτησης, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται από τη μέχρι στιγμής εξέτασή της.

Σε κάθε περίπτωση οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να ανασυνθέσουν το χρονικό της υπόθεσης, από τη στιγμή της εξαφάνισής της -κατά την επιστροφή της από το σχολείο- μέχρι τον εντοπισμό της.

Η εξιχνίαση της εξαφάνισης της Μαρκέλλας έχει μετατραπεί σε οικογενειακή υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της έχει δει μόλις δύο φορές τη 10χρονη στο νοσοκομείο και για περίπου δέκα λεπτά. Η Αστυνομία κρατά σε απόσταση τα μέλη της οικογένειας προκειμένου να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, φτάνοντας στη λύση του μυστηρίου. Σύμφωνα με τις αρχές, οι έρευνες κινούνται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ ορισμένοι μάρτυρες του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος έχουν κληθεί να καταθέσουν και δεύτερη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής κατέθεταν η μητέρα της και ο βιολογικός της πατέρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιατρικές εξετάσεις της μικρής έχουν ολοκληρωθεί και, όπως έδειξαν, δεν φέρει σημάδια ή χτυπήματα, ούτε έχει υποστεί καμία άλλη κακοποίηση. Την ίδια ώρα, διενεργείται έλεγχος από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να εκτιμηθούν από την Εισαγγελία οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης της 10χρονης Μαρκέλλας.


Διαβάστε επίσης: Πώς βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020, 18:22