Χιονοπτώσεις στα βόρεια και στα δυτικά της Αττικής, καθώς και χιόνι που θα εναλλάσσεται με χιονόνερο στην Αθήνα και στα κεντρικά του νομού, αναμένονται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής. Βροχοπτώσεις που κατά περιόδους θα εναλλάσσονται με χιονόνερο, θα σημειωθούν στα νότια του νομού, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου. Τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη χιονοπτώσεις θα δεχτούν κατά κύριο λόγο τα βόρεια και δυτικά του νομού.

Παράλληλα, οι ισχυρές βροχές στην Κρήτη και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και οι βροχοπτώσεις στη Εύβοια και οι χιονοπτώσεις που αναμένονται τις επόμενες ώρες, θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα. Ιδιαίτερα για την Κρήτη υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κατά τόπους προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Θεοφάνεια αναμένονται χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της χώρας και βροχές κυρίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα δέκα μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη, στη Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα ορεινά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Αττική, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, ενώ από το απόγευμα βροχές θα σημειωθούν και στη Νότια Αττική και Εύβοια. Ολικός παγετός θα σημειωθεί σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από -3 έως 7, στα δυτικά ηπειρωτικά από 1 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 7, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 8, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 8 έως 12 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 έως 9 και τοπικά έως 10 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα φτάνουν κατά τόπους και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 4 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα δυτικά του νομού έως 6 μποφόρ, ενώ στα ανοικτά του Θερμαϊκού θα φτάνουν από το απόγευμα τα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης