Καστοριά: Αρκουδάκι εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη κοντά στο γήπεδο της πόλης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 14:27
Καστοριά: Αρκουδάκι εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη κοντά στο γήπεδο της πόλης

Το πτώμα ενός μωρού αρκούδας εντόπισε περιπατητής σε ερημική τοποθεσία, πλησίον όμως του αστικού ιστού της Καστοριάς, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, που έφτασε στο σημείο, αναφέρει ότι «βρέθηκε μόνο ένα μέρος του σώματος από το νεαρό αρκουδάκι, από τη μέση έως το κεφάλι». Το αρκουδάκι είναι μικρής ηλικίας (δεν είναι πάνω από ενός έτους) και είναι πιθανό να συνδέεται με την οικογένεια της αρκούδας με τα δύο μικρά που εντοπίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν στην πόλη υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού, να κινείται σε περιοχή κοντά στο γήπεδο της πόλης.

Το πτώμα του νεαρού ζώου βρέθηκε αρκετά κοντά στο σημείο που εθεάθη τότε η μαμά αρκούδα με τα μικρά της και εξετάζονται όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε. Το μικρό αρκουδάκι ενδέχεται να έχει πέσει θύμα ζωοκτονίας από μεγάλο αρσενικό, κάτι που συμβαίνει στη φύση, ή να έχει μεσολαβήσει ο ανθρώπινος παράγοντας, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος εξήγησε ότι δεν κατέστη δυνατή η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο ζώο, λόγω προχωρημένης σήψης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 15:14