Κεκλεισμένων των θυρών και με παρούσες τις δυο κοπέλες θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου η δίκη του «αστυνομικού από την Ηλιούπολη».

Αυτό αποφάσισε το δικαστήριο στην πρώτη μέρα της δίκης ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι των κατηγορούμενων. Αν και ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε θύματα trafficking να μην βρίσκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου, ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωπα με τους βασανιστές τους, ωστόσο οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και άλλες κατηγορίες με αποτέλεσμα το δικαστήριο να επιτρέψει την παρουσία της 19χρονης και της 25χρονης ώστε να υποβληθούν σε ερωτήσεις από τους δικαστές και τους συνηγόρους. Πριν όμως εμφανιστούν στη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού θα έχουν προετοιμαστεί από ψυχολόγο – πραγματογνώμονα που όρισε το δικαστήριο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αίθουσα, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από συγγενείς των κατηγορούμενων αλλά και αλληλέγγυους στις δυο κοπέλες, δημιουργήθηκαν μικροένταση μεταξύ των δικηγόρων για νομικά θέματα αλλά και για θέματα συμπεριφοράς, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν ο αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε και εξέδιδε σεξουαλικά την 19χρονη κοπέλα μέσα στο διαμέρισμα – κολαστήριο της Ηλιούπολης, ο πατέρας της ο οποίος κατηγορείται ότι την βίαζε ενώ ήταν ανήλικη και ένα ακόμα άτομο το οποίο την εξέδιδε πριν τον αστυνομικό.  

Οι συνήγοροι των κατηγορούμενων έκαναν λόγο για παραλείψεις από την πλευρά της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων που χειρίστηκε την δικογραφία. Ο συνήγορος του αστυνομικού, ποινικολόγος Δημήτρης Γκαβέλας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ο συγκεκριμένος άνθρωπος δικάστηκε ήδη στα τηλεοπτικά μέσα και στον έντυπο τύπο. Εδώ είναι πλέον ο φυσικός του χώρος να δικαστεί και να ακουστεί η γνώμη του και να αθωωθεί στο τέλος». Η συνήγορος των δυο κοριτσιών, ποινικολόγος Αντωνία Λεγάκη, υποστήριξε ότι «για εμάς είναι πολύ σημαντική η παρουσία της «κοινωνίας» γιατί η «κοινωνία» διέσωσε αυτά τα παιδιά, δεν τα διέσωσε η αστυνομία, δεν τα διέσωσε η Πολιτεία, η σερβιτόρα ήταν που άπλωσε το χέρι όταν έτρεξε το κορίτσι και ζήτησε βοήθεια και είπε αν χρειαστείς βοήθεια έλα σε εμένα. Επόμενος στόχος είναι να μην πλησιάσει ο κακοποιητής πατέρας το σπίτι της οικογένειας που μένει το θύμα του». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης