Συγκλονίζουν οι ομολογίες που έρχονται στο φως για τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα στη Κυψέλη από τη μητέρα του και τον Πολωνό σύντροφό της.

Η κατά έναν χρόνο μεγαλύτερη αδελφή του 7χρονου Ανδρέα ήταν ο πρώτος άνθρωπος, που αποκάλυψε στους αστυνομικούς τα βασανιστήρια που ζούσαν τα δύο παιδιά από τον σύντροφο της μητέρας, αλλά και από την αδιάφορη στάση της 29χρονης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η αδελφή του Ανδρέα περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε πάει στο σχολείο γιατί ήταν ορατά τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα της.

Όσον αφορά τους δύο δράστες, μητέρα και σύντροφος που είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, βρέθηκαν χθες ενώπιον της 12ης ανακρίτριας, σοκάροντας την κοινή γνώμη με τις ομολογίες τους

Η απολογία του 33χρονου για τα βασανιστήρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πολωνός σύντροφος της μητέρας του Ανδρέα, περιέγραψε στις Αρχές με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, το φρικτό θάνατο του παιδιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τη δικογραφία, κατά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του τα δαχτυλάκια του μικρού ήταν τραυματισμένα, ενδεχομένως από πένσα ή άλλο εργαλείο, μη μπορώντας έτσι να βγάλει την ταινία από το στόμα του τη μονωτική ταινία για να μπορέσει να ανασάνει.

«Τον έπαιρνα μαζί μου, όπου και να πήγαινα»

«Του μιλούσα και του έλεγα να σταματήσει να με κοροϊδεύει. Αυτός όμως έκλεισε τα αυτιά του με τα χέρια και άρχισε να τραγουδάει δυνατά θέλοντας να καλύψει με την ένταση της φωνής του, τη δική μου και να μου δείξει ότι δεν με ακούει. Έλεγε συνεχώς λα, λα, λα. Αυτό το έκανε πάντα όταν τον τιμωρούσαν και ήξερε ότι με εκνευρίζει», δήλωσε ο 33χρονος δολοφόνος.

Όπως τονίζει ο άνδρας κουβαλούσε παντού μαζί του τα οστά του μικρού Ανδρέα. «Έσπασα τον τάφο με ένα κομπρεσέρ και στη συνέχεια έβαλα το αγόρι σε μία εργαλειοθήκη. Δεν μπόρεσα να δω σε τι κατάσταση ήταν ο Ανδρέας, γιατί το σώμα του το είχα τυλίξει σε υφάσματα. Την εργαλειοθήκη αυτή την είχα κλειδωμένη με μία κλειδαριά και τον έπαιρνα μαζί μου, όπου και να πήγαινα».

«Ήθελα να τον τιμωρήσω, για να καταλάβει πως δεν πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι»

Η απίστευτη ομολογία του 33χρονου συνεχίζει, λέγοντας πως: «Επειδή ήθελα να τον τιμωρήσω, για να καταλάβει πως δεν πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι, του έκλεισα το στόμα απότομα, με μία μονωτική ταινία που είχα για τη δουλειά μου. Του εξήγησα μάλιστα, πως όταν ηρεμήσει, τότε θα τη βγάλω. Μετά πήγα στο δεύτερο υπολογιστή που έχουμε, για να εκτυπώσω κάτι εργασίες της αδερφής του και είδα τον Ανδρέα καθιστό στο πάτωμα. Δεν θεώρησα ότι έπαθε κάτι και συνέχισα να μην δίνω σημασία. Λίγο αργότερα που συνειδητοποίησα ότι ο μικρός είχε ώρα να κουνηθεί, γύρισα να δω αν είναι καλά και τότε κατάλαβα ότι δεν αναπνέει».

Ακόμη πιο σοκαριστική είναι η ομολογία και η στάση της μητέρας του 7χρονου Ανδρέα που μπορεί να μην είναι εκείνη που σκότωσε με τα χέρια της το ίδιο της το παιδί, ωστόσο η όλη συγκάλυψη και η ψυχρότητα, η αδιαφορία και η κυνικότητα για τον θάνατο του μικρού, δεν μπορεί να συλληφθεί από τον ανθρώπινο νου.

Σοκάρει η κατάθεση της μητέρας – «Δεν ρώτησα ποτέ τίποτα για τον Ανδρέα»

«Νόμιζα ότι ήταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Ότι για άλλη μια φορά προσπαθούσε να τον ηρεμήσει γιατί ήταν άτακτος. Δεν κατάλαβα ότι το παιδί πέθανε».

Η μητέρα του παιδιού είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι την ώρα της δολοφονίας, έπαιζε παιχνίδι στον υπολογιστή, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν ήταν παρούσα στο θάνατο του παιδιού.

«Ήμουν σε απόγνωση. Είχα κατάθλιψη και ήθελα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Δεν ρώτησα ποτέ τίποτα τον σύντροφό μου για τον Αντρέα. Δεν ήθελα να ξέρω, θα γινόμουν χειρότερα. Αφού πέρασε λίγο ο καιρός, πήγα στο σχολείο του και δήλωσα ότι το παιδί έφυγε στην Πολωνία με τον πατέρα του, γι’ αυτό και σταμάτησε να πηγαίνει», υποστήριξε η 29χρονη.

Η κυνικότητα με την οποία η 29χρονη αυτή γυναίκα περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με τα λείψανα του ίδιου της του παιδιού είναι ασύλληπτη. «Μετά από περίπου δύο χρόνια, αλλάξαμε σπίτι. Ο Μάριος μου είπε, ότι θα έβγαζε τον Ανδρέα από τον τάφο που είχε φτιάξει. Εγώ αυτό το πράγμα δεν το είχα δει ποτέ, ούτε την κατασκευή ούτε πως και πότε τον έβγαλε από εκεί. Αυτό που μου είπε ήταν ότι μετά θα έβαζε τον Αντρέα μέσα σε μία εργαλειοθήκη. Την εργαλειοθήκη αυτή την είδα όταν είχαμε μαζέψει όλα τα πράγματα από το σπίτι και φύγαμε. Μετά όμως δεν την ξαναείδα. Δεν ξέρω που την είχε βάλει», δήλωσε η μητέρα του Ανδρέα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης