Στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο το απόγευμα της Πέμπτης (18/2/2016), ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος παρουσίασε έναν ειδικό μηχανισμό, δικής του επινόησης, που επιτρέπει την παραγωγή ρεύματος εύκολα και ανέξοδα από όλους τους πολίτες στα σπίτια τους! Το βάρος του συγκεκριμένου μηχανισμού κυμαίνεται από 1 έως 3 κιλά, ενώ οι διαστάσεις του είναι μόλις 12cm x 8cm. Η ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να παράγει η συσκευή είναι μικρής ισχύος (140 Watt το 24ωρο), αλλά ικανή να φορτίζει σε μακροχρόνια βάση τους ηλεκτρικούς συσσωρευτές, κάτι που γινόταν μέχρι σήμερα είτε με ήπιες μορφές ενέργειας είτε μέσω της ΔΕΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«H ενέργεια που παράγεται από τη συσκευή απορροφάται από τους συσσωρευτές (μπαταρίες) του οικήματος που είναι προς φόρτιση, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται καμία άλλη γνωστή μορφή ενέργειας, όπως είναι τα υγρά καύσιμα, ο ήλιος (ηλιακά πάνελ) ή ο αέρας (ανεμογεννήτρια)» τόνισε ο εφευρέτης στο zougla.gr.

O Πέτρος Ζωγράφος άνοιξε τη συσκευή μπροστά στην κάμερα και εξήγησε αναλυτικά από ποια μέρη αποτελείται, καθώς και πώς μπορεί να λειτουργήσει στα σπίτια μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η συσκευή διαθέτει μια ειδική γεννήτρια που συνδέεται σε συσκευές νερού (κεντρική σωλήνα νερού ή καζανάκι) και από τη ροή του ύδατος δημιουργείται ηλεκτρικό ρεύμα.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι μπορούν να τοποθετηθούν πολλές τέτοιες συσκευές στις κατοικίες μας, ώστε να αυξηθεί η ισχύς σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα, χωρίς να υπάρχει περιορισμός, ενώ εναλλακτικά μπορεί να αξιοποιηθεί ξεχωριστά για μικροκαταναλώσεις στο σπίτι μας, όπως είναι η φόρτιση συσκευών και μπαταριών.

«Οποιοσδήποτε μπορεί να το κατασκευάσει και όποιος χρειαστεί τη βοήθειά μας θα του την παράσχουμε αφιλοκερδώς, θα βοηθήσουμε όποιον θέλει να το κατασκευάσει. Ίσως βοηθήσουμε έτσι να… ξυπνήσουν οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας» σημείωσε ο Πέτρος Ζωγράφος με νόημα.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:

Το σχέδιο κατασκευής και λειτουργίας της συγκεκριμένης συσκευής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες σε βίντεο, θα δημοσιευτούν λεπτομερώς την Παρασκευή στο zougla.gr.

Περίεργες… ενστάσεις

Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν περίεργες φωνές από το εξωτερικό, που ξεπερνούσαν τα όρια της προκατάληψης, και συγκεκριμένα από Έλληνα υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πιστοποιήσεων και Πατέντων, ο οποίος, χωρίς καν να δει τη συσκευή, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την αξιοπιστία της.

Η απάντηση δόθηκε ουσιαστικά από τον Παναγιώτη Φιλντίση, αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή, ο οποίος ανέφερε ότι από την Ένωση γίνονται ήδη οι πρώτες προσεγγίσεις κατοχύρωσης της πατέντας, ενώ υπενθύμισε ότι η Ένωση Ελλήνων Φυσικών εξέδωσε δύο πορίσματα, σύμφωνα με τα οποία η συγκεκριμένη μέθοδος παραγωγής συνιστά «πραγματική καινοτομία σε διεθνές επίπεδο και αποτελεί πρωτότυπη τεχνολογία που επιτυγχάνει τον σκοπό της», τα οποία έχουν αποσταλεί και διαβαστεί από χιλιάδες επιστήμονες.

«Είμαστε σταθεροί στην άποψή μας για την εφεύρεση, έχουμε εκδώσει δύο ανακοινώσεις και αναμένουμε και την τρίτη ανακοίνωση, ενώ παραμένουμε αρωγοί και συμπαραστάτες του Πέτρου Ζωγράφου» ανέφερε. Μαζί του συμφώνησε και ο καθηγητής Γεωφυσικής Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «η συσκευή δεν πρέπει να παρουσιαστεί με τα πλήρη στοιχεία για ευνόητους λόγους».

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός στην εκπομπή συζητήθηκε το ζήτημα της κατοχύρωσης της συσκευής από διεθνείς οργανισμούς καθώς και οι προβληματισμοί που υπάρχουν σχετικά με αυτές τις διαδικασίες. «Πρόκειται για μια εφεύρεση που έχει να τα βάλει με τα υγρά καύσιμα. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό» σημείωσε ο εφευρέτης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Oλόκληρο το βίντεο της εκπομπής:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης