Φωτογραφίες-Βίντεο: Χάρης Γκίκας

Με τραγούδια και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν χιλιάδες πολίτες τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Το λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα έχει διάρκεια τριών ημερών, ξεκινάει σήμερα στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη (7/9) θα συνεχιστεί από τις 10:00 έως τις 19:00, ενώ την Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00, για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι. Την ίδια μέρα (Τετάρτη 8/9), η σορός του μεγάλου δημιουργού θα μεταφερθεί στα Χανιά για την τελευταία του κατοικία. Στα Χανιά θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Πάντως από το πρωί, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διάφορων ηλικιών, συγκεντρώθηκε γύρω από τη Μητρόπολη περιμένοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων. Μόνοι ή σε πηγαδάκια, οι μεγαλύτεροι μοιράστηκαν με συγκίνηση μια ανάμνηση, ένα επεισόδιο ζωής, από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας στα οποία άφησε ανεξίτηλο στίγμα πότε σαν μουσικός πότε σαν πολιτικός ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ και συνεργάτης του Μίκη από το Τίμπιγκεν, με την κιθάρα του και σε άψογα ελληνικά, οργάνωσε ένα αυθόρμητο πρόγραμμα, τραγουδώντας μαζί με τον κόσμο έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο:

 

 

 

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη Μητρόπολη Αθηνών:

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης