Αναζωπυρώθηκε σήμερα Κυριακή η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ελαφόνησο και οι τοπικές αρχές εκκένωσαν όλη την περιοχή του «Σίμου», συμπεριλαμβανομένου και του κάμπινγκ ενώ απομακρύνθηκαν και οι κάτοικοι από τον οικισμό «Παναγία».

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν δύσκολη την πλήρη κατάσβεση, όμως το απόγευμα της Κυριακής η φωτιά τέθηκε σε ύφεση, χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Βίντεο: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο νησί μετέβη εσπευσμένα με ελικόπτερο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με μια ομάδα της ΕΜΑΚ, για να συντονίσει τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η κινητοποίηση είναι μεγάλη, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυξήθηκαν στους 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ επίσης επιχειρούν 2 αεροσκάφη «Καναντέρ» και 2 «Πεζετέλ» και πέντε ελικόπτερα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά οριοθετήθηκε χθες, αλλά συνέχιζε να καίει σε ένα σημείο που είναι σωροί απορριμμάτων.

Αποχωρούν οι επισκέπτες από το νησί

«Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα και διαβεβαίωσε πως δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.

Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

Η φωτιά, όπως έχει μέχρι στιγμή γίνει γνωστό, έχει κάψει σχεδόν το ¼ της έκτασης της Ελαφονήσου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης