Όλες οι εξελίξεις από το Εφετείο Αθηνών και τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, 08:47
Όλες οι εξελίξεις από το Εφετείο Αθηνών και τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Βίντεο- φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Επιμέλεια: Έλενα Καραθάνου, Χρήστος Μαζάνης 

Οι δημοσιογράφοι και οι ρεπόρτερ της Ζούγκλας βρίσκονται από το πρωί στις θέσεις τους εντός και γύρω από το Εφετείο Αθηνών στη Λουκάρεως προκειμένου να μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Με φωτογραφικό υλικό, βίντεο και ζωντανές συνδέσεις το δημοσιογραφικό δυναμικό της Zoύγκλας σας ενημερώνει συνεχώς.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσή Αυγή: Ένοχοι οι βουλευτές για την εγκληματική οργάνωση

Aντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο

Επεισόδια έξω από το Εφετείο Αθηνών

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών, λόγω της ετυμηγορίας της δίκης της Χρυσής Αυγής. Στις 11:15 το πρωί είχαν ήδη μεταβεί στη δικαστική αίθουσα 8 κατηγορούμενοι ενώ δεν έχει παρευρεθεί στην αίθουσα ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Ανέβηκε στην έδρα η πρόεδρος

Βούτσης και Κουτσούμπας βρίσκονται εντός της αίθουσας

Εν αναμονή της ετυμηγορίας

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί συμμετείχαν ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, ενώ πάνω από την περιοχή πετούσαν συνεχώς ελικόπτερα και drone της ΕΛΑΣ, τα οποία έδιναν την εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε στο Κέντρο Επιχειρήσεων (Δείτε εδώ ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί).

Το ελικόπτερο της αστυνομίας βρίσκεται πάνω από το Εφετείο από νωρίς το πρωί

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπαιδευμένοι αστυνομικοί βρίσκονται σε ταράτσες παρακείμενων κτηρίων και παρατηρούν ό,τι συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δρόμοι γύρω από την Κ. Λουκάρεως, όπου στεγάζεται το Εφετείο Αθηνών, είναι κλειστοί. Ήδη έχει αποκλειστεί ένα μεγάλο τμήμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (προς την άνοδο και την κάθοδο).

Σήμερα απαγορεύονται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου. Μπροστά από τα δικαστήρια έχει σχηματιστεί τείχος από κλούβες της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν γύρω από τον χώρο αλλά και σε ταράτσες στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Αντιπροσωπεία μελών της ΝΔ στο Εφετείο Αθηνών

Ο Νίκος Βούτσης από το ΣΥΡΙΖΑ στο Εφετείο Αθηνών

Ο Γιάννης Μπαλάφας από το ΣΥΡΙΖΑ στο Εφετείο Αθηνών

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, 12:33