Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον παραλιακό οικισμό Αγ. Γιάννη Πόρτο στην Τήνο, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά oι οικισμοί Φερό, Λυχναφτιά και Αγία Βαρβάρα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες, ενώ θα μεταβούν από Αττική ακτοπλοϊκώς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, από Άνδρο ακτοπλοϊκώς 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα, καθώς και από Σύρο 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι, εκτός από της δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στο σημείο συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου, ιδιωτικά μηχανήματα έργου και αρκετοί εθελοντές. 

Επίσης, με εντολή αρχηγού ΠΣ αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη θα μεταβεί κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Επίσης, παραμένουν σε ετοιμότητα οι κάτοικοι των τριών οικισμών, για τους οποίους εστάλη και μήνυμα από το 112 λίγο μετά τις 20.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, τις δυνάμεις που επιχειρούν βοηθά το γεγονός ότι έχει πέσει ο αέρας, γι’ αυτό και εκφράζεται αισιοδοξία για την πορεία της πυρκαγιάς.

Δείτε βίντεο – φωτογραφίες από το cyclades24.gr:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης