Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση στέλνοντας τις ευχές στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρνητικός, καθώς είχε έρθει σε επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο προ ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό. Ειδικότερα ανακοίνωσε πως κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής και ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα.

«Στο μεταξύ ολόκληρη η Ευρώπη -κι όχι μόνο- βρίσκεται αντιμέτωπη με το νέο πιο ισχυρό και πιο επικίνδυνο κύμα κορωνοϊού. Σε πολλά κράτη, παρά τα περιοριστικά μέτρα, οι καμπύλες κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων αποδεικνύονται άκαμπτες. Σε κάποια κράτη τα συστήματα υγείας φθάνουν στα όριά τους και σε άλλα δηλώνουν το τέλος της αντοχής τους» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας, «στην Ελβετία, για παράδειγμα, οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό έχουν καταληφθεί και η αρμόδια υπηρεσία της χώρας, μ’ ένα απ’ τα πιο σύγχρονα και ισχυρά συστήματα υγείας στον κόσμο, λέει στους πολίτες ότι δεν μπορεί να τους περιθάλψει στις ΜΕΘ. Στη Γερμανία αυστηροποιείται ακόμη περισσότερο το πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Στην Πορτογαλία, η υπουργός Υγείας δηλώνει ότι το σημερινό επίπεδο διασποράς θα έχει δυσμενείς συνέπειες στο σύστημα υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπογράμμισε: «Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και στη χώρα μας. Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες.

»Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρά συμπεριφορά απ’ ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown. Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης