Σε ισχύ τίθενται από αύριο Παρασκευή (16/7) τα νέα μέτρα για τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, τα οποία αφορούν την πρόσβαση που θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί αλλά και όσοι δεν έχουν ακόμη κάνει εμβόλιο.

Εσωτερικοί χώροι καταστημάτων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Οι πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να κινηθούν στους εσωτερικούς χώρους για να πληρώσουν, για να παραγγείλουν ή για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

– Θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να φορούν μάσκα. Διαφορετικά, σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Πιστοποιητικά και ταυτότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή μέσω κινητού, για να μπουν σε κλειστό χώρο εστίασης.

– Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα ζητείται από τον πελάτη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. Αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση που θα δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

– Τα πλαστά έγγραφα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Τι ισχύει για καφέ και εστιατόρια στα εμπορικά κέντρα

– Ό,τι είναι στεγασμένο θεωρείται εσωτερικός χώρος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.

– Τα καταστήματα εστίασης εντός των εμπορικών κέντρων θεωρούνται κλειστοί χώροι, άρα πρόσβαση θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι.

– Δεν έχει διευκρινιστεί τι θα ισχύσει για τα καφέ και τα εστιατόρια των εμπορικών κέντρων που είναι στα μπαλκόνια.

– Για τα roof garden ακολουθoύνται οι κανόνες που ισχύουν στα ξενοδοχεία. Στις ταράτσες η μάσκα είναι υποχρεωτική κατά το ανέβασμα και το κατέβασμα των ορόφων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης