Με φερτά υλικά γέμισε προχθές Κυριακή η μαρίνα της Καλαμάτας, τα οποία προήλθαν από το Νέδοντα και ήταν κυρίως ξύλα και ειδικότερα πλατάνια που έχουν αρρωστήσει και έχουν πέσει στο ποτάμι.

Όπως αναφέρει το tharrosnews: «Τον Ιούνιο του 2020 είχαμε αναδείξει το όλο θέμα, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι αυτά τα πλατάνια αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για την πόλη. Κι αυτό, γιατί είναι μέσα στο ποτάμι. Σε περίπτωση δε μεγάλης νεροποντής μπορεί να βρεθούν εντός Καλαμάτας και να φράξουν διάφορα σημεία στα οποία θα συναντήσουν εμπόδια, με αποτέλεσμα το ποτάμι να σπάσει και να πλημμυρίσει η πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι αδιαφορούν και, προφανώς, θεωρούσαν ότι αυτά τα ξύλα ποτέ δε θα φτάσουν τόσο χαμηλά, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επιχείρημα αυτό την Κυριακή διαψεύστηκε, αφού η μαρίνα κατακλύστηκε από τεράστια ποσότητα φερτών υλικών, τα οποία πέρασαν μέσα από το ποτάμι (και προφανώς υπάρχουν και σημεία που έχουν κολλήσει), ενώ είναι άγνωστο πόσα από αυτά κατέληξαν κατευθείαν στη θάλασσα.

Σίγουρα το να απομακρυνθούν οι νεκροί κορμοί στο σημείο που έχουν πέσει είναι δύσκολο έργο, αφού δεν είναι εύκολα προσβάσιμο και εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα, ειδικά τώρα που ο Νέδοντας έχει νερό. Ωστόσο, αν κατεβάσει μεγάλες ποσότητες νερού και το ποτάμι σε κάποιο σημείο σπάσει, η πόλη θα πλημμυρίσει.

Εμείς είχαμε αναδείξει το θέμα και τη σοβαρότητά του. Αν, λοιπόν, συμβεί κάτι- που φυσικά απευχόμαστε- ας μην κάνουν το λάθος οι αρμόδιοι να πουν ότι δεν μπορούσαν να το προβλέψουν ή το κλασικό, ότι φταίει η κλιματική αλλαγή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης