Ολοκληρώθηκε η ελληνοαμερικανική στρατιωτική άσκηση "Stolen Cerberus"

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 13:55
Ολοκληρώθηκε η ελληνοαμερικανική στρατιωτική άσκηση "Stolen Cerberus"

Από την Τρίτη 8 έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η διμερής άσκηση «STOLEN CERBERUS», με τη συμμετοχή προσωπικού Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων και Ειδικών Δυνάμεων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και των Αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, καθώς και ενός C-130Η της Πολεμικής Αεροπορίας και τριών C-130J της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η άσκηση, η οποία εκτελείται σε ετήσια βάση στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών, σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ, συντονίστηκε από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων και έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας, με σκοπό τη συνεκπαίδευση και τη βελτίωση του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε αντικείμενα ρίψης προσωπικού με αλεξίπτωτα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης και εφοδίων σε ξηρά και θάλασσα, πτήσης χαμηλού ύψους, αντιμετώπισης απειλών και εκτέλεσης αεροδιακομιδών.

Αντικείμενα της άσκησης παρακολούθησαν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 14:10