Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Παρέμβαση στο Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν οι εφοριακοί στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν οι εφοριακοί στην ανακοίνωσή τους:

«Την περίοδο της πανδημίας, οι εργαζόμενοι και οι φορολογούμενοι στις υπηρεσίες μας βιώνουν καταστάσεις και συνθήκες που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής που η εποχή απαιτεί. Τα κτήρια στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες μας είναι συνήθως ακατάλληλα, ενώ ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά το κλίμα της απαξίωσης και της έλλειψης σεβασμού της Διοίκησης απέναντί τους στις πρόσφατες συγχωνεύσεις Εφοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Ταυτόχρονα η πανδημία ξεγύμνωσε και αποκάλυψε τη φτώχεια των υποδομών των υπηρεσιών μας σε ψηφιακές πλατφόρμες και εφαρμογές για τα τμήματα (μητρώου, κεφαλαίου ΕΝΦΙΑ), σε τηλεφωνικά κέντρα για τα ραντεβού, την αδυναμία υποδοχής και απάντησης των emails, την ηλεκτρονική διακίνηση, αρχειοθέτηση και αποθήκευση εγγράφων και την ηλεκτρονική υπογραφή. Τους Η/Υ που δεν ανταποκρίνονται σε στοιχειώδης ανάγκες, την έλλειψη προσωπικού, τις αποφάσεις της Διοίκησης που σε πλήθος περιπτώσεων, αντί να λύνουν… μεγεθύνουν τα προβλήματα.

»Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της έξαρσης της πανδημίας, περιστατικά της οποίας πολλαπλασιάζονται και στις δικές μας υπηρεσίες, η απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 15.10.20 αποτελεί μια ευκαιρία να απαιτήσουμε, ενώνοντας τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου, τη λήψη ουσιαστικών μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και στους χώρους δουλειάς μας.

»Η απαξίωση των υπηρεσιών μας, η είσοδος των ιδιωτών, η καταλήστευση των δημοσίων ταμείων, το ξεπούλημα στις ελίτ και η λεηλασία της φύσης, η υποβάθμιση του συστήματος δημόσιας υγείας, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, αποτελούν τμήματα μιας ενιαίας πολιτικής. Μιας πολιτικής που οδηγεί στη φτωχοποίηση του λαού και την καταδυνάστευση της ζωής μας. Απέναντι σε αυτή την πολιτική, η δική μας απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ο αγώνας. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης