Πελεγρίνης: Έτοιμη η Πολιτεία για την ένταξη των προσφυγόπουλων στον εκπαιδευτικό ιστό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, 15:51
Πελεγρίνης: Έτοιμη η Πολιτεία για την ένταξη των προσφυγόπουλων στον εκπαιδευτικό ιστό
«Είμαστε έτοιμοι ως υπουργείο να εντάξουμε αυτά τα παιδιά στον εκπαιδευτικό ιστό» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά την επίσκεψή του το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Ο υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε τον Ελαιώνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Χαράλαμπο Λόντο, καθώς και τους διευθυντές Διευθύνσεων Α΄ Αθήνας, στο πλαίσιο της καταγραφής των εκπαιδευτικών αναγκών των προσφύγων σχολικής και προσχολικής ηλικίας με βάση την οποία θα σχεδιαστούν υποστηρικτές εκπαιδευτικές δομές στα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και στις σχολικές μονάδες.

Στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι οι πρόσφυγες σχολικής και προσχολικής ηλικίας να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό ιστό από το ερχόμενο σχολικό έτος.

«Η ελληνική Πολιτεία έχει μακρά εμπειρία σε αυτού του τύπου την ένταξη καθώς έχει αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα με τους παλινοστούντες Ποντίους» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος στον Ελαιώνα παρακολούθησε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των προσφυγόπουλων με εκπαιδευτές από τα χωριά SOS, αλλά και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΕΚΠΑ.

«Τα παιδιά αυτά -σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας- έρχονται στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με την τσάντα στον ώμο. Ανυπομονούν να πάνε στο σχολείο. Κι εμείς πρέπει να τους εξασφαλίσουμε αυτή την πρόσβαση στα διαπολιτισμικά σχολεία μας».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, 16:02