Άλλαξε την ταχύτητα πλεύσης του το Oruc Reis και από την ταχύτητα που συνήθιζε να κινείται των 4-5 κόμβων τώρα πλέει με 9,7 κόμβους, όπως φαίνεται από τον χάρτη του Marine Traffic.

Σε πρώτη φάση, το γεγονός αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τουρκικό ερευνητικό, έχει μαζέψει τα καλώδια και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν διεξάγει έρευνες. Ωστόσο, η πορεία του γεννά ερωτηματικά, καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν τη λήξη της τουρκικής NAVTEX. Βέβαια, σύμφωνα με αναλυτές, το πιο πιθανό σενάριο είναι η Τουρκία να ανανεώσει τη NAVTEX για να παραμείνει το πλοίο της στην περιοχή, ωστόσο, κανείς ακόμα δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ενδεχόμενο αυτό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, το Oruc Reis φαίνεται να κινείται νότια του Καστελλορίζου, με κατεύθυνση βορειοανατολική προς τα τουρκικά παράλια και φέρεται να έχει δηλώσει προορισμό τα Μύρα (Ντέμρε) στα τουρκικά παράλια, ανατολικά του Καστελλορίζου.

Να σημειωθεί ότι τουρκική Navtex της 31ης Αυγούστου λήγει στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου και μέχρι αυτή την ώρα οι Τούρκοι δεν έχουν ανανεώσει τη Navtex. Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα και παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του.

Διαβάστε επίσης: Live: Πού βρίσκεται τώρα το Oruc Reis

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε την ταχύτητα και τη θέση του τουρκικού ερευνητικού στο χάρτη του Marine Traffic:

.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης