Αλλάζει από σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, η είσοδος των πολιτών σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες. Οι συναλλαγές θα γίνονται με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή τη βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό Covid-19 (PCR ή rapid test) από σήμερα έως και τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και ώρα 06:00. Οι αλλαγές γίνονται στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού και εξαιτίας της αύξησης των περιστατικών μόλυνσης.
   
Συγκεκριμένα, για το Δημόσιο προβλέπεται η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Οι έλεγχοι θα γίνονται στην είσοδο της υπηρεσίας, προτού ο πολίτης εισέλθει σε αυτήν.
   
Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών).
– Εναλλακτικά, να διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό Covid-19 (PCR έως 72 ωρών ή rapid test έως 48 ωρών). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).
   
Εξαιρούνται από την εφαρμογή των παραπάνω οι απολύτως κατεπείγουσες περιπτώσεις, ιδίως πρόσβαση σε αστυνομικά τμήματα, που δεν επιδέχεται αναβολή.
   
Στις τράπεζες, το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

 – Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών).
 – Εναλλακτικά, να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR έως 72 ωρών ή rapid test έως 48 ωρών) Covid-19. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).
   
Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι, ούτως ή άλλως, απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).
Σημειώνεται ότι η μη συμμόρφωση των συναλλασσομένων προς τα νέα μέτρα στις υπηρεσίες αυτές θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται αρμοδίως στις Αρχές.

Νέες προτάσεις για να αποφευχθεί ένα νέο lockdown

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαφάρι ελέγχων ξεκίνησαν οι αρμόδιες Αρχές από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου για την εφαρμογή των νέων μέτρων λόγω της πανδημίας. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να μη φτάσουμε σε νέο lockdown, αφού η οικονομία της χώρας δεν αντέχει, όπως έχουν αναφέρει δημοσίως πρόσωπα της κυβέρνησης. Γι’ αυτόν τον λόγο, με τα νέα μέτρα ασκείται πίεση σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο να κλείσουν ραντεβού. Οι νέοι περιορισμοί στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει θα οδηγήσουν πολλούς πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα, εικάζει η κυβέρνηση, η οποία επέβαλε νέα μέτρα, εκτός από τις παραπάνω υπηρεσίες, και στο λιανεμπόριο και την εστίαση. 

Όσον αφορά στην εστίαση, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, οι καθήμενοι οφείλουν να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test ή βεβαίωση νόσησης. Στα καταστήματα ένδυσης δεν επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Μπορούν, όμως, να ψωνίσουν μέσω click away.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης