Ένας παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών συνελήφθη για παροχή «προστασίας» σε ιδιοκτήτη καταστημάτων με ρούχα σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, η μηνιαία «ταρίφα» έφτανε τα 250 ευρώ, όχι από ένα αλλά από 90 μαγαζιά στην Αττική και την επαρχία, κυρίως στην Αχαία. Όταν μάλιστα ο ιδιοκτήτης τριών καταστήματων αρνήθηκε να πληρώσει, τα μέλη της ομάδας των εκβιαστών τον μετέφεραν σε ξενοδοχείο της Πάτρας όπου τον κλείδωσαν και τον απείλησαν. Ο 49χρονος συνελήφθη αμέσως μετά από προκαθορισμένο ραντεβού και κατά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Από την αστυνομία αναζητούνται τουλάχιστον εφτά άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα ερευνήσουν και πληροφορίες που υπάρχουν για τον 49χρονο ο οποίος φέρεται να έχει σχέσεις με ένα ακόμα άτομο ο οποίος συνελήφθη τις «ημέρες της καραντίνας» για εξαπάτηση επιχειρηματία που έφτιαχνε μάσκες. Επίσης, ο «νταής» 49χρονος φέρεται να είχε και παλιότερα δράση. Πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν, τον τοποθετούν σε ομάδα Ρομά  που πριν από περίπου 2,5 χρόνια είχε  χτυπήσει και εξευτελίσει έναν άντρα στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, γιατί τους αμφισβητούσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης