Νέα επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, γυναίκες κρατώντας αγκαλιά τα παιδιά τους προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό προκειμένου να βγουν στη Συμμαχική Οδό. Πρόθεσή τους είναι να φτάσουν πεζή στην Ειδομένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα βίντεο:

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χθεσινό βράδυ διανυκτέρευσαν σε σκηνές έξω από το πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» περίπου 700 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά, οι οποίοι κατασκήνωσαν έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών, ενώ άναψαν και φωτιές για να ζεσταθούν.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε και άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή οι πρόσφυγες, ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα, σύμφωνα με το οποίο τα σύνορα του Προμαχώνα άνοιξαν και οι μετανάστες θα μπορούσαν να ταξιδέψουν προς τον Βορρά. Φυσικά, επρόκειτο για fake news με σκοπό τον ξεσηκωμό των μεταναστών, όπως και έγινε, και αναμένεται να διερευνηθεί από πού διακινήθηκαν. 

Όπως ανέφεραν πάντως χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, «δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων, παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών».

Οι ίδιες πηγές κάλεσαν τους επωφελούμενους «που ακολούθησαν το ανεύθυνο κάλεσμα για πορεία προς τα σύνορα να επιστρέψουν στις δομές φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση να μην ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας».

Κατάληψη και στον Σταθμό Λαρίσης

Την ίδια ώρα, σε κατάληψη του Σταθμού Λαρίσης προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ομάδα περίπου 150 μεταναστών.  

Οι πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, έχουν καθίσει πάνω στις ράγες και ζητούν να έρθουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. 

Στον Σταθμό Λαρίσης έχουν μεταβεί δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της κατάληψης των γραμμών, υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων.

Γεροβασίλη: Δεν θα επιτραπεί στους μετανάστες να μετακινηθούν από τα Διαβατά ή τον Σταθμό Λαρίσης

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της στο news24/7 ανέφερε για τους πρόσφυγες και μετανάστες που επιχείρησαν να φύγουν από τη χώρα μέσω Ειδομένης ότι «δεν πρέπει να ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες, επειδή κάποιοι διακινητές τούς πούλησαν ψεύτικες ελπίδες. Σταδιακά θα πειστούν να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται. Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά. Δεν ανοίγουν τα σύνορα για άλλη χώρα. Δεν θα τους επιτραπεί να μεταφερθούν στη Βόρεια Ελλάδα από τον Σταθμό Λαρίσης».

Στιγμιότυπα από τον Σταθμό Λαρίσης:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης