Αποστολή: Νίκος Χριστοφάκης 

Ένα χιλιόμετρο περίπου από την περιοχή των σούπερ μάρκετ θα μεταφερθούν οι 4.000 με 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μόρια οι οποίοι οικειοθελώς έχουν κατασκηνώσει στο πάρκινγκ του LIDL.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα πεδίο βολής του στρατού, έκτασης 128 στρεμμάτων, το οποίο είναι περιφραγμένο, αλλά βεβαίως χωρίς υποδομές. Από τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής ελικόπτερα μεταφέρουν σκηνές οι οποίες εγκαθίστανται στον χώρο του πεδίου βολής, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, αλλά και τα βίντεο του zougla.gr και του απεσταλμένου της στη Λέσβο Νίκου Χριστοφάκη.

Στην επόμενη φάση θα μεταφερθούν οι 4.000 με 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ αναμένεται παράλληλα ή αργότερα να αρχίσει και η επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς των υπόλοιπων μεταναστών που έχουν διασκορπιστεί στο νησί. Το σύνολο των μεταναστών που εγκατέλειψαν τον καταυλισμό της Μόριας ανέρχονται σε 12.700. Όπως μετέδωσε η Ζούγκλα, από νωρίς το πρωί έχουν αποσταλεί ενισχύσεις των αστυνομικών δυνάμεων στη Λέσβο, καθώς και κλούβες αλλά και αύρες τύπου Αίαντα. Προφανώς τα μηχανοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν κατά την επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς εκείνων των μεταναστών που αρνήθηκαν οικειοθελώς να συγκεντρωθούν στην περιοχή των σούπερ μάρκετ ώστε να προωθηθούν στον προσωρινό καταυλισμό στο πεδίο βολής, ένα χιλιόμετρο από την περιοχή Καρά Τεπέ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης