Ένα βήμα πριν την άρση του περιορισμού των διαδημοτικών μετακινήσεων αλλά και την κατάργηση των SMS βρίσκεται πλέον η χώρα, με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν σήμερα για αυτά τα ζητήματα.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα SMS, τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο. Το ποιο από αυτά θα υπερισχύσει θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών. Το ένα είναι να υπάρξει κατάργηση των SMS τη Δευτέρα του Πάσχα με την επαναλειτουργία της εστίασης και το δεύτερο στις 15 Μαΐου με το άνοιγμα του τουρισμού και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως με το άνοιγμα της εστίασης, όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, δεν θα γίνεται χρήση του SMS στο 13033.

«Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης του SMS. Απλώς περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων της Πολιτικής Προστασίας και προφανώς της αρμόδιας επιτροπής για να ξέρουμε την ακριβή ημέρα. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το πούμε, αλλά φυσικά τελειώνει» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στον ΑΝΤ1.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον σημειώνεται πως από τη Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις, καθώς η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία κατά την οποία ανοίγει η εστίαση.

Η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης θα πραγματοποιηθεί μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό.

Σύμφωνα με την απόφαση, θα επιτρέπονται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, θα είναι δυνατή η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών, θα πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, θα είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων, σύμφωνα με τη διάταξη, θα είναι 90 cm-1,2 m-1,8m, ενώ θα επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες έως δύο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου. Κλειστά θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από τις 23:00 τη νύχτα μέχρι τις 05:00 το πρωί, αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης