Αυξημένη είναι η κίνηση των ταξιδιωτών στα λιμάνια της Αττικής όπως επίσης και στα εθνικά οδικά δίκτυα και τα αεροδρόμια καθώς έχει ήδη ξεκινήσει το μεγαλύτερο μέρος των αδειών του φετινού καλοκαιριού. 

Σημειώνεται πως οι επιβάτες οι οποίοι έφυγαν από τα λιμάνια της Αττικής την Παρασκευή έφτασαν τους 40.520. Σήμερα, Σάββατο 47 δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο (από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν 27 πλοία, από τη Ραφήνα 14 και από το Λαύριο έξι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες από το λιμάνι του Πειραιά το πρωί του Σαββάτου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα την Παρασκευή αναχώρησαν από: 

  • Πειραιά: 29 δρομολόγια με 28.222 επιβάτες 
  • Ραφήνα: 15 δρομολόγια με 9.748 επιβάτες 
  • Λαύριο: 6 δρομολόγια με 1.209 επιβάτες
  • Αργοσαρωνικό: 48 δρομολόγια με 1.341 επιβάτες.

Την Πέμπτη, 25/7 από το λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν 25 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 23.070 επιβάτες και 3.554 Ι.Χ. οχήματα. Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 12 δρομολόγια πλοίων μεταφέροντας 6.432 επιβάτες και 1.190 Ι.Χ. οχήματα ενώ από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν πέντε απόπλοι πλοίων και αναχώρησαν 1.176 επιβάτες και 313 Ι.Χ. οχήματα.

Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους περιμετρικούς δρόμους.

Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τo τέλος του Ιουλίου

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 38 βαθμούς Κελσίου σήμερα, ενώ αύριο Κυριακή, αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στους 40 σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από σήμερα Σάββατο 27/07 έως και τουλάχιστον το τέλος του μήνα, με την Κυριακή 28/07 να είναι η θερμότερη ημέρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 30/07.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, νέα άνοδο ενδέχεται να σημειώσει η θερμοκρασία από την Τετάρτη 31/07.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Σάββατο:

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν όμβρους ή τοπικές βροχές και ενδεχομένως λίγες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 37, στην Ήπειρο από 18 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 38 και πιθανόν τοπικά 39 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 33 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ – Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης