Zougla newsroom

Τη Δευτέρα διαρρήξεις και την Τρίτη… επενδύσεις. Ο λόγος για την οικογενειακή σπείρα διαρρηκτών στην οποία πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής. Οι Γεωργιανοί «ποντικοί» φαίνεται ότι είχαν ανέβει επίπεδο καθώς τα χρήματα και τα κοσμήματα τα οποία άρπαζαν από τα διαμερίσματα των θυμάτων τους τα «επένδυαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μεγάλο μέρος το έστελναν με εμβάσματα στο εξωτερικό, αλλά φρόντιζαν να διακινούν το χρήμα και στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαρρηκτών, σε τουλάχιστον μια περίπτωση πέτυχαν «διάνα». Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ένα διαμέρισμα βρήκαν λίρες και μετρητά συνολικής αξίας περίπου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. Την επόμενη μέρα, χωρίς να χάσουν χρόνο, φέρονται να πήγαν σε αντιπροσωπεία οχημάτων και να αγόρασαν πανάκριβα αυτοκίνητα.  

Τη συμμορία όμως δεν τη σταματούσε τίποτα. Αστυνομικοί που προσπαθούσαν να καταλάβουν τον τρόπο δράσης τους διαπίστωσαν ότι τα μέλη τους ετοίμαζαν χτυπήματα ακόμα και λίγες μέρες πριν επιβληθεί η δεύτερη καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φεύγουν για τα εξοχικά τους, είναι ευκαιρία να δουλέψουμε» φέρονται να λένε στις συνομιλίες τους αναφερόμενοι στα υποψήφια θύματά τους. Όμως η σπείρα των Γεωργιανών διαρρηκτών, κάποιες φορές, στάθηκε και πολύ τυχερή.

«Σίγουρα έκαναν καλή κατόπτευση και έρευνα για τα διαμερίσματα-στόχους, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις διέρρηξαν σπίτια όπου μέσα υπήρχαν μεγάλα χρηματικά ποσά, λίρες και πολλά κοσμήματα» λέει στη zougla.gr αστυνομικός που ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα, οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι υπήρχαν πολλές τσάντες και πορτοφόλια γνωστής και πανάκριβης μάρκας, χωρίς να γνωρίζουν αν ήταν κλεμμένες ή αγορασμένες, γνήσιες ή «μαϊμού». Ένα άλλο κοινό στοιχείο στον τρόπο δράσης της συμμορίας, που εντοπίζεται τον τελευταίο χρόνο και σε άλλους διαρρήκτες, ήταν η παρατήρηση των φωτογραφιών που έβρισκαν μέσα στα σπίτια.

«Έβλεπαν τις φωτογραφίες των ενοίκων και ενημέρωναν τους τσιλιαδόρους για τα χαρακτηριστικά τους ώστε να τους ειδοποιήσουν αν τυχόν πλησιάσουν το διαμέρισμα» λέει αστυνομικός που ειδικεύεται στον τομέα των διαρρήξεων.  

Ο φερόμενος αρχηγός της σπείρας ήταν μέχρι τον περασμένο Αύγουστο έγκλειστος των φυλάκων, αλλά, όπως εξακριβώθηκε από τα μέχρι τώρα χτυπήματα, ο 33χρονος είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων «χρυσές λίρες, κοσμήματα, ρολόγια, επώνυμα δερμάτινα είδη, ηλεκτρονικές συσκευές, αποδείξεις μεταφοράς εμβασμάτων στο εξωτερικό συνολικού ποσού 90.000 ευρώ και συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια, καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων». 

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άντρες και μία 46χρονη γυναίκα, μητέρα των τριών. Μέχρι τώρα «έχουν εξιχνιαστεί 24 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες σε Κυψέλη, Εξάρχεια, Βύρωνα, Πετρούπολη, Νέα Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Δάφνη, Γαλάτσι, Άλιμο, Παλιό Φάληρο, Καλλιθέα, Ζωγράφου, Αμπελόκηποι, Ίλιον και Κηφισιά». Δεν αποκλείεται, τις επόμενες μέρες, να καλέσουν θύματα διαρρήξεων προκειμένου να αναγνωρίσουν κάποια από τα αντικείμενα. Η δυσκολία σε κάτι τέτοιο όμως έχει όνομα και λέγεται… κορωνοϊός.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης