ΣτΕ: «Ναι» στη λειτουργία κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον Ελαιώνα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017, 18:24
ΣτΕ: «Ναι» στη λειτουργία κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον Ελαιώνα
Με την άδεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εγκατασταθεί προσωρινά και θα λειτουργήσει μέχρι το 2020 ο κινητός σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα Δυτικής Αττικής.

Απορρίπτοντας ως αβάσιμες τις προσφυγές κατά της υλοποίησης του έργου από δύο εταιρείες που εδρεύουν στην περιοχή, το Ε΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ενέκρινε την προσωρινή λειτουργία του ΣΜΑ, όπου θα γίνεται η διαχείριση 140 τόνων αποβλήτων ημερησίως, σε έκταση 18 στρεμμάτων στον Ελαιώνα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κλειστή εγκατάσταση και να ολοκληρωθεί η κλειστή εγκατάσταση για τη λειτουργία μόνιμου ΣΜΑ.

Σύμφωνα με το ΣτΕ, «αποκλείεται η συνέχιση λειτουργίας του κινητού ΣΜΑ μετά την 9.9.2020, διότι τότε θα καταλυόταν η προσωρινότητα του σχεδιαζόμενου έργου, το οποίο από τη φύση του, λόγω του κινητού χαρακτήρα των εγκαταστάσεών του, δεν μπορεί να λειτουργήσει επί μακρόν».

Οι προσφεύγουσες εταιρείες υποστήριζαν, μεταξύ των άλλων, ότι η εγκατάσταση και λειτουργία του επίδικου ΣΜΑ θα υποβαθμίσει την περιοχή, δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στη δημόσια υγεία.

Η ΣΜΑ θα εγκατασταθεί σε χώρο εκτάσεως 18 στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Κηφισσού, Αγίας Άννης, Πέτρου Ράλλη και Ορφέως.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017, 18:32