Zougla newsroom

Από το γραφείο του στην πρώην Σχολή Ευελπίδων έχουν περάσει δεκάδες δικαστές, δικηγόροι και υπάλληλοι των δικαστηρίων. Ο πάντα εξυπηρετικός γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών όμως συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία και κατηγορείται για εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων με συνεργό του έναν 67χρονο Έλληνα, συριακής καταγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυο τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές, έβρισκαν ΑΜΚΑ ασφαλισμένων και εξέδιδαν συνταγές. Στη συνέχεια πήγαιναν σε συγκεκριμένα φαρμακεία στην Αθήνα και το Περιστέρι και τις εκτελούσαν. «Με αυτόν τον τρόπο ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πλήρωνε τα φάρμακα τα οποία κατέληγαν στα χέρια των δύο συνεργών, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος ήταν ο τελικός προορισμός τους» λέει στο zougla.gr αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.  

Η δράση τους φαίνεται ότι ξεκινά το 2019 και «σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης, έχουν εκδοθεί, σε στοιχεία 31 ασφαλισμένων, 489 εικονικές συνταγές, που αφορούν κυρίως τέσσερα φαρμακευτικά σκευάσματα, με την οικονομική ζημία του οργανισμού να ανέρχεται σε 14.168,07 ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι περισσότεροι «πελάτες» του «διδύμου» θα ήταν άτομα που δεν είχαν πρόσβαση στο σύστημα ασφάλισης και άρα δεν θα μπορούσαν να πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να εξασφαλίσουν τα συγκεκριμένα φάρμακα. «Τα φάρμακα που βρήκαμε στην κατοχή τους ήταν για την προστασία του γαστρεντερολογικού, για καρδιοπαθείς και σίδηρο, που είναι απαραίτητο σε έγκυες γυναίκες. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, υπήρχε έλλειψη στην αγορά του συγκεκριμένου σκευάσματος» λέει αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης.  

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, μόλις έλαβαν την αρχική πληροφορία, έγιναν «σκιά» των δύο αντρών οι οποίοι απέφευγαν τις μεταξύ τους συναντήσεις, ενώ ο γιατρός διαφήμιζε στο διαδίκτυο το υπερσύγχρονο ιατρείο του στο κέντρο της Αθήνας. Όταν όμως οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα, βρέθηκαν μπροστά σε έναν μάλλον… παρατημένο χώρο εργασίας που σίγουρα δεν θύμιζε ιατρείο. Αντίθετα, ο 67χρονος Έλληνας, συριακής καταγωγής, διέθετε δύο διαμερίσματα στην Αθήνα και ένα εξοχικό στην περιοχή της Κορίνθου. «Μετά την άρση των τραπεζικών του λογαριασμών, εντοπίστηκαν πολλά εμβάσματα που θεωρούμε ότι είναι από “πελάτες” για την αγορά των φαρμάκων» λέει στέλεχος της Οικονομικής Αστυνομίας. Άλλωστε στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 23.000 ευρώ. 

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Ε.Ο.Φ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

– 263 φαρμακευτικά σκευάσματα 

– συσκευασία ναρκωτικού σκευάσματος, 

– πλήθος συνταγογραφήσεων, 

– περίστροφο, τυφέκιο flobert και 104 φυσίγγια, 

– 25.550 ευρώ και (7.700) δολάρια Η.Π.Α., 

– 8 χρυσές λίρες, 

– σπρέι πιπεριού, τσεκούρι, (2) σπαθιά, μαχαίρι και φαλτσέτα, 

– 10 κινητά τηλέφωνα, (2) tablet, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ψηφιακό μέσο αποθήκευσης (usb stick) και 

– πλήθος εγγράφων σχετικών με την υπόθεση. 

Οι δύο συλληφθέντες ήταν αρνητικοί απέναντι στους αστυνομικούς και δεν θέλησαν να δώσουν εξηγήσεις παρά μόνο στη Δικαιοσύνη. Χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης