Μία αναπάντεχη και συνάμα περίεργη παρέμβαση στην υπόθεση NOOR1 με το φορτίο των τριών τόνων ηρωίνης επιχειρεί ο γνωστός παράγων Βίκτωρας Μητρόπουλος μέσω της εφημερίδας του «Η Άποψη». Η παρέμβαση αυτή, χωρίς νέα στοιχεία ή έστω δημοσιογραφικά επιχειρήματα, καταλήγει σε μία θεαματική επιχείρηση απαξίωσης δύο βασικών παραγόντων του ανακριτικού έργου που κατέληξε στην άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και σε βασικούς συνεργάτες του για εμπλοκή τους στην υπόθεση του ναρκοπλοίου από τον Περσικό Κόλπο.

Η απαξίωση, λοιπόν, στοχεύει την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα (η οποία άσκησε τη δίωξη) και τον ανακριτή του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Το ολοσέλιδο άρθρο στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Η Άποψη» επικεντρώνεται στο πώς ο βασικός μάρτυρας Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ισοβίτης από τη δίκη σε πρώτο βαθμό και ήδη δικαζόμενος σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Πειραιά, απέκτησε στη φυλακή ένα κινητό τηλέφωνο. Οι πάντες γνωρίζουν και ασφαλώς το ξέρει και ο κ. Βίκτωρ Μητρόπουλος πως στη φυλακή είναι εφικτό να προμηθευτεί ο κάθε κρατούμενος τα πάντα, αρκεί να διαθέτει το αντίτιμο. Το κινητό τηλέφωνο, για να εξηγούμεθα, δεν είναι από τα εξαιρετικά σπάνια «αντικείμενα» ή «υπηρεσίες» εντός φυλακής. Είναι ακριβό, αλλά δεν είναι δυσεύρετο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Άποψη»

Πέραν τούτου, το συγκεκριμένο άρθρο πάσχει από μία «ασυνέπεια» όσον αφορά στην αλληλουχία των γεγονότων και από μία απολύτως αυθαίρετη και οφθαλμοφανώς κακόβουλη εμπλοκή σε αυτήν την υπόθεση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» συνήθιζαν να λένε ευστόχως οι παλαιότεροι. Στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν και στην πρώην ηγεσία του Αρείου Πάγου επιχειρεί να ρίξει λάσπη τώρα ο αρθρογράφος που δεν είναι πλέον στην ηγεσία του θεσμού.

Προφανώς λοιπόν, η αρθρογραφία αυτή εξυπηρετεί κάποιες άλλες σκοπιμότητες. Δύο είναι τα πιθανά σενάρια. Το ένα αφορά στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για το NOOR1 που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στο Εφετείο Πειραιά και σχετίζεται βεβαίως με τον κορμό του ζητήματος. Πολλά διακυβεύονται σε αυτήν τη δίκη. Το δεύτερο σενάριο αφορά κυρίως στη διαδικασία σχετικά με την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για εμπλοκή του στην υπόθεση NOOR1. Μία επιχείρηση απαξίωσης δύο εκ των βασικών πρωταγωνιστών σε αυτήν τη διαδικασία, της εισαγγελέως και του ανακριτή, προφανώς ευνοεί τους κατηγορουμένους. Με αυτήν τη μέθοδο μάλιστα γίνεται προσπάθεια ακύρωσης του πυρήνα των αποκαλύψεων του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη, οι οποίες συνέτειναν στη διαμόρφωση ενός ανακριτικού πλαισίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα δευτερεύον ζήτημα είναι το τι ακριβώς «αποκομίζει» ο εκδότης της εφημερίδας «Η Άποψη». Οι σχέσεις σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο της ποδοσφαιρικής «Παράγκας» είναι πολύπλοκες, αμφίδρομες και πάντα υπόγειες. Οι «συμμαχίες» γίνονται αίφνης «λυκοφιλίες» και οι «εχθροί» του χθες εναλλάσσονται με τους «κουμπάρους» του σήμερα. Παραμένει το συμπέρασμα πως ο εκδότης της εφημερίδας «Η Άποψη» κάτι επιδιώκει να αποκομίσει ως ανταπόδοση σε μία έστω και αδιάκριτα και πρόχειρα στημένη επιχείρηση «ξεπλύματος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης