Η κατηγορούμενη που συνελήφθη χθες για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας, η οποία νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο Θριάσιο Νοσοκομείο από τις 20 Μαΐου, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για το πλημμέλημα της απείθειας, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος της ο εισαγγελέας.

Οι αρχές ήταν αρκετά κοντά στα ίχνη της τις τελευταίες ημέρες, όμως χθες το πρωί, έχοντας στα χέρια τους όλα τα στοιχεία, την εντόπισαν και τη μετέφεραν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για ανάκριση. Ωστόσο τα ευρήματα που ανακάλυψαν στη συνέχεια στο σπίτι της αποτέλεσαν ατράνταχτα στοιχεία για να της απαγγελθούν κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έφτασαν στο σπίτι της, δεν πίστευαν στα μάτια τους ότι τόσες μέρες μετά από την επίθεση θα εντόπιζαν στον χώρο της τρία αδιάσειστα στοιχεία.

Πρώτον, την περούκα την οποία φέρεται να φορούσε στην επίθεση, δεύτερον, την τηλεκάρτα την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε για να καλέσει ταξί ώστε να πάει στον τόπο του εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη συγκεκριμένη τηλεκάρτα επικοινώνησε όχι μόνο με το ραδιοταξί, αλλά και με έναν Μπανγκλαντεσιανό  για προσωπική της δουλειά. Οι αρχές βρήκαν τον άνδρα και τους κατονόμασε ποια είχε επικοινωνήσει μαζί του. Επίσης το γεγονός ότι όλοι οι ύποπτοι είχαν ανοιχτό το κινητό τους τηλέφωνο την ώρα της επίθεσης, ενώ εκείνη το είχε απενεργοποιημένο κίνησε τις υποψίες της αστυνομίας από την πρώτη στιγμή. Τρίτον, το σακίδιο και την καμπαρντίνα που φέρεται να φορούσε την ημέρα της επίθεσης και η οποία ταιριάζει στον σωματότυπο της γυναίκας που δείχνουν οι κάμερες.

Από την Ασφάλεια, εντοπίστηκαν κοινές επαφές της κατηγορούμενης με το θύμα, κάτι που αποτέλεσε ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο στην προσπάθεια να βρουν ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση στην 34χρονη.

Η ίδια, κατά την ανάκριση, επέμενε να αρνείται την κατηγορία της επίθεσης με βιτριόλι, λέγοντας πως δεν έχει σχέση με αυτή την ενέργεια. Ωστόσο κρατήθηκε και την Τρίτη θα απολογηθεί για την υπόθεση.

Το «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» της Ιωάννας στους αστυνομικούς

Όταν αργά χθες το βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας πήγαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο και είπαν στην Ιωάννα ότι η υπόθεση της επίθεσης που είχε δεχτεί με βιτριόλι εξιχνιάστηκε και ότι έχουν πιάσει τη βασική ύποπτη, η 34χρονη κοπέλα τούς είπε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» μέσα από την καρδιά της.

ΙΩΑΝΝΑ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: Να είστε καλά, σας ευχόμαστε να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία σας και να συνεχίσετε τη ζωή σας.

ΙΩΑΝΝΑ: Και πάλι σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για μένα.

«Έγινε πολύ κακό… για το τίποτα»

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια της πήραν κατάθεση εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους στις σχέσεις που είχαν οι δύο γυναίκες. Ωστόσο δεν προέκυψε κάτι το ιδιαίτερο, εκτός από μερικές τυπικές κοινωνικές επαφές, όπως επίσης και κάποια… likes σε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, η 35χρονη πίστευε ότι η Ιωάννα ήταν η αιτία που η σχέση της με τον φίλο της δεν προχωρούσε ένα βήμα παρακάτω. Αυτό μοιάζει να είναι και το κίνητρο της επίθεσης, η αντιζηλία που ουσιαστικά… δεν υπήρχε» λέει στη zougla.gr αστυνομικός ο οποίος χειρίστηκε από την πρώτη στιγμή την υπόθεση.

Όσον αφορά στην 35χρονη, μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή για να προετοιμάσει την απολογία της, θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και δεν έδωσε κατάθεση στην αστυνομία, φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στην επίθεση. Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν ωστόσο αρκετά στοιχεία σε βάρος της, ενώ «σκιαγράφησαν» και την καθημερινότητά της.

«Πρόκειται για μια γυναίκα που δεν έχει δίπλωμα οδήγησης και χρησιμοποιεί πολύ τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ περπατά μεγάλες αποστάσεις. Πολλές φορές πήγαινε από το σπίτι της στου Ζωγράφου μέχρι το δικηγορικό γραφείο όπου δούλευε στο κέντρο της Αθήνας» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με το προφίλ της 35χρονης.

Αν και από την πρώτη στιγμή οι εξελίξεις στην υπόθεση δεν ήταν με το μέρος των διωκτικών αρχών, στο τέλος φαίνεται ότι η τύχη τούς βοήθησε. «Όταν ανοίξαμε την τσάντα της και είδαμε ότι είχε μέσα μια τηλεκάρτα, ένα κινητό τηλέφωνο και την περούκα, νομίζαμε ότι ήταν κάποιου είδους φάρσα. Δεν περιμέναμε ότι θα βρίσκαμε τόσα στοιχεία στα χέρια της και μετά από τόσες μέρες. Στο σπίτι της βρήκαμε ένα σακίδιο σαν και αυτό που είχε την ημέρα της επίθεσης και μια καμπαρντίνα που πιθανότατα φορούσε εκείνο το πρωινό στην Καλλιθέα. Όλα θα εξεταστούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για να θεωρηθούν πειστήρια της υπόθεσης» καταλήγει ένας από τους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας που είχε συσταθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης