Τα παράδοξα της Μυκόνου: Συνελήφθη... ένα άτομο για πάρτι σε βίλα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020, 15:30
Τα παράδοξα της Μυκόνου: Συνελήφθη... ένα άτομο για πάρτι σε βίλα

Άδοξα έληξε ένα από τα πάρτι που διοργανώνονται σε βίλες στη Μύκονο, εξαιτίας του μέτρου του κλεισίματος των καταστημάτων μετά τις μεταμεσονύχτιες ώρες για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Από την ενημέρωση της αστυνομίας σχετικά με τους ελέγχους για τον Covid-19, έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε ο υπεύθυνος - προφανώς ο διοργανωτής του πάρτι - και συνελήφθη. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η Μύκονος - όπως και άλλα νησιά - κάθε βράδυ σείεται από τα «κρυφά» μεταμεσονύκτια πάρτι, ωστόσο, η αστυνομία, ενημερώνει ότι από τις αρχές Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν στο νησί μόνο 9 έλεγχοι σε καταστήματα- επιχειρήσεις και βρέθηκε μόνο μία παράβαση, εκείνη που έληξε με τη σύλληψη του υπευθύνου του πάρτι στη βίλα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΛΑΣ για τους ελέγχους σε όλη τη χώρα:

«Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 15 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 56.626 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

18 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (10) καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 272 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 21 άτομα.

1 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 29 σχετικές παραβάσεις.

5 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 67 σχετικές παραβάσεις.

160 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ, ως ακολούθως:
 

- 29 στη Θεσσαλονίκη,

- 24 στην Πελοπόννησο,

- 19 στο Νότιο Αιγαίο,

- 16 στην Κεντρική Μακεδονία,

- 11 στη Θεσσαλία,

- 11 στη Στερεά Ελλάδα,

- 10 στην Ήπειρο,

- 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 7 στην Αττική,

-  7 στα Ιόνια Νησιά,

-  5 στην Κρήτη,

-  5 στο Βόρειο Αιγαίο,

-  5 στη Δυτική Ελλάδα και

-  5 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.356 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 5.349 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 7 των 300 ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 93 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις, ενώ συνελήφθη 1 άτομο για πάρτι σε βίλα στη Μύκονο. Παράλληλα επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 1 κατάστημα στην Τήνο και 1 στην Πάρο.

Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:

- στη Μύκονο 9 έλεγχοι με 1 παράβαση - σύλληψη για πάρτι σε βίλα,

- στην Τήνο 15 έλεγχοι, με 1 παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας),

- στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος) 5 έλεγχοι, με 1 παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας),

- στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) 21 έλεγχοι με 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,

- στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) 15 έλεγχοι, με 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,

- στην Κέα 11 έλεγχοι, με 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,,

- στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) 11 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις και

- στη Σύρο 6 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020, 16:11