Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η απόφαση για την κατάργηση των πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης στο Δημόσιο. Πλέον οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης απαγορεύεται να προμηθεύονται εννέα κατηγορίες προϊόντων και υποχρεούνται να περιλαμβάνουν στις συμβάσεις που υπογράφουν με κυλικεία τον όρο περί απαγόρευσης της χρήσης τους.

Πρόκειται για ακόμα ένα βήμα προς την πλήρη κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης στην Ελλάδα, η οποία θα εφαρμοστεί από την 3η Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον νόμο 4736/2020 του υπουργείο Περιβάλλοντος, τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης που απαγορεύονται είναι τα ακόλουθα: Πλαστικά μαχαιροπίρουνα (πιρούνια, κουτάλια, μαχαίρια, ξυλάκια φαγητού), πλαστικά πιάτα, πλαστικά καλαμάκια, πλαστικούς αναδευτήρες ποτών, πλαστικές μπατονέτες, πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών (όχι τα μπαλόνια), περιέκτες τροφίμων κατασκευασμένοι από διογκωμένο πολυστυρένιο (όπως φελιζόλ), περιέκτες ποτών από διογκωμένο πολυστυρένιο (όπως φελιζόλ), καθώς και τα καπάκια και τα καλύμματά τους, κυπελάκια για ποτά από διογκωμένο πολυστυρένιο (όπως φελιζόλ), καθώς και τα καπάκια και καλύμματά τους. Επιπλέον, όλα τα προϊόντα που κατασκευάζονται από οξοδιασπώμενη πλαστική ύλη (όπως σακούλες και περιέκτες τροφίμων από οξοδιασπώμενη πλαστική ύλη).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης