Γλυκά Νερά: Την έπνιξε στον ύπνο της - Η ιατροδικαστική εξέταση "καίει" τον πιλότο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 12:48
Γλυκά Νερά: Την έπνιξε στον ύπνο της - Η ιατροδικαστική εξέταση "καίει" τον πιλότο

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τον τρόπο που έδρασε ο πιλότος για να δολοφονήσει τη γυναίκα του, Καρολάιν. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, «για περίπου έξι λεπτά η 20χρονη κοπέλα, πάλευε να ζήσει», όπως αποδεικνύεται απο το smartwatch που κατέγραψε τους παλμούς της άτυχης κοπέλας εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Η Καρολάιν κοιμόταν την ώρα που ο 33χρονος πιλότος την έπνιξε, σύμφωνα με τους παλμούς της καρδιάς της που κατέγραψε το smartwatch. Ο θάνατός της ήταν αγωνιώδης και δεν επήλθε ακαριαίως, τονίζει η ιατροδικαστική έκθεση.

Η ιατροδικαστής καταθέτει πως από τους παλμούς που καταγράφονται στο smartwatch, από 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021, η Καρολάιν φαίνεται ότι κοιμόταν, το ίδιο και στις 3: 58 ώρα. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου ενώ, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου φαίνεται να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch, γεγονός που δείχνει πως τότε επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή, η ιατροδικαστής συμπεραίνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος.

Η ιατροδικαστής απέκλεισε την πιθανότητα ο πιλότος να παρέμεινε λιπόθυμος για δύο ώρες. «Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο είναι περίπου 10 λεπτά και σε καμία περίπτωση 2 ώρες», σημειώνει.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής αναφέρει στην κατάθεσή της: «Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας, θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογία εργαστήρια. Μόλις το αφαίρεσα ακολούθησα τη διαδικασία διαπίστωσης του θανάτου η οποία έγινε στις 10 η ώρα στις 11 Μαΐου 2021. Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτεται εκτιμώ τα ακόλουθα», λέει η ιατροδικαστής.

Ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος

Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες, αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση.

«Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνο. Το ίδιο θεωρώ πως συνέβη και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα  από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

«Ένας υγιής άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει λιπόθυμος περισσότερο από 10 λεπτά»

Για τον πιλότο στην ιατροδικαστική εξέταση αναφέρεται: «Τον εξέτασα περί ώρα δύο 11 Μαΐου 2021 δηλαδή 8 ώρες περίπου μετά την 6:08 ώρα.Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας. Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές».

«Άκουσα βήματα στις σκάλες, όχι ουρλιαχτά»

Σημαντική είναι η αποκάλυψη της γειτόνισσας της οποίας το σπίτι είναι μεσοτοιχία με αυτό του ζευγαριού, για το σκύλο. Η ίδια είπε ότι, στις 4.20 άκουσε ένα θόρυβο σαν γκντουπ και μετά το κλάμα του σκύλου, όχι γαύγισμα, όπως τόνισε. «Μετά το κλάμα του σκύλου το μόνο που άκουσα ήταν κάποια βήματα στην σκάλα. Απ’ όσο κατάλαβα αυτά τα βήματα ήταν από έναν άνθρωπο και μου φάνηκε σαν να κατέβαινε τη σκάλα. Στην ερώτηση που μου κάνετε σας λέω πως δεν άκουσα καθόλου ούτε φωνές ούτε ουρλιαχτά από το σπίτι των παιδιών εκείνη τη νύχτα. Αν η Καρολάιν φώναζε θα το άκουγα σίγουρα κι αυτό αφού όπως σας είπα άκουγα τα νιαουρίσματα από τις γάτες πόσο μάλλον τη νύχτα που δεν ακούγονται γενικά θόρυβοι, σίγουρα θα άκουγα ουρλιαχτά».

«Η κόρη μου έδειχνε χαρούμενη κι ευτυχισμένη»

Η μητέρα της Καρολάιν κατέθεσε ότι δεν είχε καταλάβει προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού  «Είμαι η μαμά της Καρολάιν που σκοτώθηκε πριν λίγες ημέρες μέσα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει γίνει. Η Καρολάιν ήταν πολύ καλό παιδί, άριστη μαθήτρια και συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες. Ήταν σημαιοφόρος πήγαινε στους προσκόπους, έκανε καταδύσεις, θέατρο κι άλλες δραστηριότητες. Με τον Μπάμπη γνωρίστηκαν στην Αλόννησο όταν ήταν περίπου 16 χρονών. Είχαν γνωριστεί σε κοινή παρέα. Εμείς ξέραμε για την σχέση τους και παρόλο που η Καρολάιν ήταν λίγο μικρή σε ηλικία βλέπαμε ότι είναι αγαπημένοι και στηρίξαμε τα παιδιά. Πριν από 11 μήνες γέννησε ένα κοριτσάκι τη Λύδια. Από τότε την έβλεπα κάθε μέρα πολύ χαρούμενη κι ευτυχισμένη και μου έλεγε ότι περνάει παρά πολύ καλά. Δεν μου έκανε ποτέ παράπονα ότι κουράζεται ή ότι έχει προβλήματα. Μιλούσαμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο με βιντεοκλήση και μπορούσα να βλέπω ότι πράγματι είναι καλά. Στο τηλέφωνο μιλήσαμε τελευταία φορά το βράδυ της Δευτέρας. Δεν μου φάνηκε να την απασχολεί κάτι. Είπαμε καληνύχτα και κλείσαμε το τηλέφωνο. Την επόμενη μέρα το πρωί ήμουν στο σπίτι μου στην Αλόννησο, ήρθαν κάποιες φίλες μου και μου είπαν για το κακό που έγινε. Έκανα και εγώ κάποια τηλεφωνήματα και σιγουρεύτηκα για το κακό. Τι έγινε μέσα στο σπίτι δεν ξέρω ούτε θέλω να μάθω γιατί με πονάει πολύ. Δόξα τω Θεώ η Λυδία είναι καλά».

Ανάμεσα στις καταθέσεις, ξεχωρίζουν εκείνη της ψυχολόγου του ζεύγους και του εκπαιδευτή του πιλότου, ο οποίος είχε πέσει θύμα ληστείας στο Αλεποχώρι και από το γεγονός αυτό εμπνεύστηκε ο δράστης για να σκηνοθετήσει τη δήθεν ληστεία στο σπίτι του. «Εγώ θύμισα στον Μπάμπη ότι πριν λίγα χρόνια είχα πέσει θύμα ληστείας στο σπίτι μου. Φυσικά τό' χαμε συζητήσει πολύ και με τον Μπάμπη που είχα μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του» φαίνεται να είπε μεταξύ άλλων ο εκπαιδευτής στην αστυνομία για την επικοινωνία που είχε με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλος μόλις έμαθε για τη «δολοφονία-ληστεία».

Τέλος, η κατά δήλωσή της ψυχολόγου πως την βρήκαν μέσω σάιτ και την προτίμησαν λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς της ως μαία, δεδομένου ότι όταν πήγαν σε εκείνη είχαν ήδη την μπέμπα τους. Η πρώτη μας επικοινωνία ήταν 14 Νοεμβρίου 2020 ενώ η πρώτη μας συνάντηση 17 Νοεμβρίου 2020. Πήγαιναν και οι δύο, έπαιρναν και το μωρό μαζί. Έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία, πλην ορισμένων περιπτώσεων που χρειάστηκε να κάνουν μαζί. Σταμάτησαν  τον περασμένο Φεβρουάριο. Είπαν ότι ήταν εντάξει και δεν χρειαζόντουσαν περαιτέρω βοήθεια.

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 13:10