Επί τρία χρόνια οι τέσσερις διαρρήκτες ανενόχλητοι «εισέβαλλαν» σε σπίτια και καταστήματα στην Αττική, μέχρι που το λάθος του ενός οδήγησε τις Αρχές στα ίχνη τους και μάλιστα μέσω Facebook.

Το λάθος του ήταν ότι κάμερα αποτύπωσε το πρόσωπό του, τη στιγμή που έβγαινε από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε η σπείρα για τα χτυπήματα που έκανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτογραφία του μπήκε στο σύστημα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά είδαν ότι πρόκειται για σεσημασμένο με τα αρχικά Β.Π. Στο ίδιο βιντεοληπτικό υλικό φαινόταν και ένα δεύτερο άτομο χωρίς κουκούλα. Στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι συνεργοί του, οι αστυνομικοί μπήκαν στο προφίλ του και μέσω των φωτογραφιών που είχε ανεβάσει ανακάλυψαν ότι οι δράστες ήταν φίλοι, ανεβάζοντας συχνά στιγμιότυπα από γλέντια και όχι μόνο…

Η δράση τους αποτυπώθηκε μέσα από καταθέσεις, αλλά και κάμερες. Ο αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα ισχυρίστηκε: «Μας περιήλθαν πληροφορίες για άτομα τα οποία διαπράττουν κλοπές στην περιοχή Φούρεσι, Γλυκών Νερών και σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι δράστες -περίπου τέσσερις στον αριθμό- επιβαίνοντες είτε σε όχημα τύπου τζιπ, είτε σε ένα γκρι πεντάπορτο αυτοκίνητο, προσεγγίζουν οικίες και προβαίνουν στη διάρρηξη πόρτας ή παραθύρου, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα».

Το τροχαίο ατύχημα που είχαν οι διαρρήκτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαρρήκτες γνώριζαν ότι καταγράφονται από κάμερες και είχαν φροντίσει να αλλάξουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, τοποθετώντας πινακίδες που είχαν κλέψει από άλλα οχήματα. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις χρησιμοποίησαν το όχημα το οποίο είχαν μισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τη δικογραφία, «το όχημα δεν επεστράφη ως όφειλε και λίγες ημέρες αργότερα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα». Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κατέθεσε:

«Ενημερωθήκαμε από την τροχαία για το ατύχημα και στείλαμε γερανό για να το παραλάβει, πράγμα που έγινε μέρες αργότερα καθώς δεν ήταν παρών ο οδηγός, ο οποίος ούτε και εμφανίστηκε ποτέ. Το αυτοκίνητο είναι τελείως άχρηστο και όταν το έφερε στην εταιρεία ο γερανός είχαν αφαιρεθεί τα αυτοκόλλητα από το πίσω παρμπρίζ».

Οι αστυνομικοί έδειξαν στον ιδιοκτήτη της εταιρείας εικόνες από διάρρηξη σε μονοκατοικία στα Γλυκά Νερά όπου ήταν σταθμευμένο ένα όχημα καθ’ όλη τη διάρκεια της διάρρηξης και εκείνος αναγνώρισε το όχημα που είχε νοικιάσει στους κατηγορούμενους, αγνοώντας φυσικά τον σκοπό για τον οποίο το προόριζαν.

Το αυτοκίνητο έγινε φύλλο και φτερό για αποτυπώματα και βιολογικό υλικό, ενώ οι Αρχές αναζητούν τον τέταρτο διαρρήκτη, καθώς δεν τον έχουν ταυτοποιήσει.

Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογούνται στις 25 Μαΐου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης