Οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών του ξυλοδαρμού κατά του διαιτητή Θανάση Τζήλου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκληματική αυτή ενέργεια.

Η χαρτογράφηση αυτή είναι λεπτομερής και αφορά σε όλες τις συνομιλίες μέσω τηλεφώνων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των δραστών και διαφόρων προσώπων ορισμένα εκ των οποίων αποτελούν σημαντικούς παράγοντες ή και στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, της εταιρείας Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρώτη φάση το zougla.gr αποκαλύπτει τις τηλεφωνικές συνομιλίες ενός εκ των δραστών, του Χρήστου Πρωτογεράκη, πρώην ποδοσφαιριστή της Προοδευτικής ο οποίος ήδη παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές. Τρία διαγράμματα της αστυνομίας πιστοποιούν και ταυτοποιούν τις συνομιλίες αυτές.

Από την εξέταση των εν λόγω διαγραμμάτων προκύπτει ότι ο Χρήστος Πρωτογεράκης συνομιλούσε κατ’ επανάληψη με τον άμεσο συνεργάτη και μεγαλοστέλεχος της Capital συμφερόντων Μαρινάκη, Νίκο Συντυχάκη καθώς με παράγοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πάντα όμως μέσω ενδιάμεσου τηλεφώνου του οποίου ο αριθμός αλλάζει κατά σύστημα.

Έτσι, σε μία από τις αρθρωτές αυτές συνομιλίες όπως καταγράφονται στο διάγραμμα 20Β, προκύπτει πως ο δράστης του ξυλοδαρμού Χρήστος Πρωτογεράκης συνομιλεί με τον κάτοχο αριθμού κινητού τηλεφώνου που τελειώνει σε 777 που δεν είναι άλλος από τον γνωστό παράγοντα και διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κωνσταντίνο Καραπαπά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαγράμματος, ο Κων. Καραπαπάς τη στιγμή της συνομιλίας βρισκόταν στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε μεγαλύτερη εικόνα

Στο διάγραμμα 20 Α, ο Χρήστος Πρωτογεράκης φαίνεται να τηλεφωνεί στον Νίκο Συντυχάκη ο οποίος τη στιγμή που λαμβάνει το τηλεφώνημα βρίσκεται στη διεύθυνση Ιάσωνος 3 όπου είναι και η έδρα της Capital, δηλαδή της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε μεγαλύτερη εικόνα

To zougla.gr θα δημοσιεύσει όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία και που αφορούν στα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ των δραστών του ξυλοδαρμού και όλων των εμπλεκομένων, εγκεφάλων ή ηθικών αυτουργών στην εγκληματική αυτή ενέργεια.

Έπεται δηλαδή συνέχεια…

Το χρόνικό της παράδοσης Πρωτογεράκη

Στις 7 Φεβρουαρίου παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ o ένας εκ των δύο δραστών του ξυλοδαρμού του διαιτητή, Θανάση Τζήλου στη Λάρισα.

Ο λόγος για τον 28χρονο πρώην ποδοσφαιριστή, Χρήστο Πρωτογεράκη, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Αττικής και τέθηκε υπό κράτηση.

Παρουσιάστηκε μαζί με τον συνήγορό του στους αστυνομικούς στο κτήριο της ΓΑΔΑ, όπου φέρεται να είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό.

Την επόμενη ημέρα, στις 8 Φεβρουαρίου, οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή Λάρισας, όπου ζήτησε και πήρε από την Α’ τακτική Ανακρίτρια Λάρισας, Μαρία Νέσση, 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Μέχρι τη Δευτέρα, όταν και απολογήθηκε (12/2) παρέμεινε υπό κράτηση, για να αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Στον Χρήστο Πρωτογεράκη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Όπως έγινε γνωστό, ο Χρήστος Πρωτογεράκης αγωνίστηκε στο παρελθόν στην ομάδα της Προοδευτικής.

Μάλιστα στο ίντερνετ υπάρχει από την Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Πειραιά το όνομά του με την ένδειξη ότι είχε δελτίο παλιότερα στην ομάδα του Κορυδαλλού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Προοδευτική εξέδωσε ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τον 28χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση ξυλοδαρμού του διεθνούς διαιτητή, Θανάση Τζήλου, επισημαίνοντας μόνο ότι είχε δελτίο με την ομάδα όταν ήταν στην ηλικία των 11 ετών.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο ΑΟ Προοδευτική Νεολαία, ανακοινώνει – διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε σχέση με τον κατηγορούμενο Χ.Π., κάτοικο Κορυδαλλού, στην υπόθεση ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου, πέραν του ότι στην ηλικία των 11 ετών υπήρξε αθλητής των Ακαδημιών του συλλόγου μας στο παιδικό-εφηβικό τμήμα το 2001 με Α/Α δελτίου 285/91 της ΕΠΣ Πειραιά.

Ουδεμία άλλα σχέση έχουμε με τον συγκεκριμένο κύριο. Οποιαδήποτε αναφορά και χρησιμοποίηση του ονόματος της Προοδευτικής, στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση, αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και αποσκοπεί στην δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος της ομάδας μας και των φιλάθλων της.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η Επιτροπή Σωτηρίας ΑΟ. Προοδευτική Νεολαία 1927».

To βίντεο-ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου:
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης