Βίντεο – Φωτογραφίες : Νίκος Χριστοφάκης 

Η μητέρα και ο αδελφός του Παναγιώτη Μαυρίκου  ανασύρθηκαν νεκροί, όπως έγινε γνωστό, από το αυτοκίνητο το οποίο έπεσε στο λιμάνι, στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας το μεσημέρι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοιραίο αυτοκίνητο μάρκας Marcedes που ρυμουλκήθηκε

Νωρίτερα στο σημείο έφθασαν ασθενοφόρα όπου και παρέλαβαν τις σορούς οι οποίες ανασύρθηκαν από βατραχανθρώπους του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της πτώσης, βρίσκονταν και δύο σκυλιά. Το ένα μάλιστα κατάφερε να επιζήσει βγαίνοντας στην επιφάνεια.

Το αυτοκίνητο το οποίο έπεσε στη θάλασσα

Όπως ανέφεραν μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό, το αυτοκίνητο οδηγούσε η μητέρα, Σοφία Μαυρίκου, ενώ δίπλα της καθόταν ο γιος της Θοδωρής. Η οδηγός, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο όπου η πρόσβαση είναι ελεγχόμενη. Στη συνέχεια κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα έπεσε στη θάλασσα με ταχύτητα. Μάλιστα αστυνομικές πηγές επεσήμαναν πως εντός του οχήματος βρέθηκε ποσότητα ψυχοφαρμάκων. 

Υπενθυμίζεται πως ο 42χρονος εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, είχε βρει τραγικό θάνατο το 2016 στην Αττική οδό, όταν το πολυτελές του αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.  Όπως είχε γίνει γνωστό,ως οδηγός, στην προσπάθειά του να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βγει από αυτό, το κόλλησε στο τοιχίο και δυστυχώς εγκλωβίστηκε αφού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. Κάηκε ζωντανός και η σορός του απανθρακώθηκε πλήρως.

9 Ιουνίου 2016: Το αυτοκίνητο του Π. Μαυρίκου τυλίγεται στις φλόγες στην Αττική Οδό

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των ερευνών, έκαναν φύλλο και φτερό το όχημά του.Τελικά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία δολιοφθοράς στο όχημα του Μαυρίκου και ότι επρόκειτο για δυστύχημα, καθώς υπήρξε διαρροή λαδιού και καυσίμων η οποία προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.

Ο εκδότης μεταξύ άλλων είχε απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη με το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων. Τον Φεβρουάριο του 2016, ο Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Χρήστος Φράγκου και Τάκης Μουσσάς συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Ο εκδότης της «Ακρόπολης» είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος

O σκύλος που κατάφερε να επιζήσει

Το αυτοκίνητο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου μέσα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο τον Ιούνιο του 2016

Η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου, Σοφία Μαυρίκου που ανασύρθηκε νεκρή το απόγευμα από τη θάλασσα

Διαβάστε επίσης:

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης