Ρεπορτάζ: Χρήστος Καράμπελας

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 14.55 περίπου το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στο ύψος της εξόδου 10 (Λεωφόρος Ηρακλείου). Ένα Porsche Cayenne, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός ο οδηγός του και εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολις», Παναγιώτης Μαυρίκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όμως από τον πρώτο έλεγχο, μακροσκοπικά δεν έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα κάποιος εμπρηστικός ή εκρηκτικός μηχανισμόςΛόγω του δυστυχήματος προκλήθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα στο σημείο. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (εννέα άνδρες με τρία οχήματα) και της Αστυνομίας. 

Ο οδηγός του αυτοκινήτου απανθρακώθηκε από τη φωτιά, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η ταυτοποίηση των στοιχείων του. Η σορός μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για αναγνώριση. Ωστόσο, μετά από αναγνώριση προσωπικών του αντικειμένων, διαπιστώθηκε ανεπίσημα ότι πρόκειται για τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο που πρόσφατα είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, καθώς είχε συλληφθεί με δύο δημοσιογράφους για υπόθεση εκβιασμών κατά ΔΕΚΟ.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμάξι ανήκε στη σύζυγό του, Ευαγγελία, και το οδηγούσε εκείνος. Μάλιστα, η αστυνομία επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια του οχήματος και σύζυγο του εκδότη και εκείνη επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο ήταν δικό της και τις τελευταίες ημέρες το είχε παραχωρήσει στον σύζυγό της. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού φαίνεται το Porsche Cayenne να σταματά αρχικά στην αριστερή λωρίδα (σ.σ.: Στην αριστερή πλευρά του οχήματος εντοπίστηκαν γδαρσίματα από την τριβή του με το διαχωριστικό στηθαίο) και μετά από 35 δευτερόλεπτα φαίνεται να αρπάζει φωτιά που ξεκίνησε από το εσωτερικό του οχήματος. 

Ο οδηγός του οχήματος προφανώς δεν κατάφερε να εξέλθει από το ΙΧ καθώς η αριστερή πόρτα δεν μπορούσε να ανοίξει λόγω του στηθαίου της Αττικής Οδού. Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν και προσπάθησαν να σπάσουν με πυροσβεστήρες τα τζάμια του αυτοκινήτου, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τον οδηγό.

Το αμάξι κινούνταν με υγραέριο και για αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες τόσο γρήγορα. Δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Για τις εξελίξεις ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική.

Την Παρασκευή η νεκροψία

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει η επίσημη ταυτοποίηση της σορού βάσει DNA. Οι άνδρες του εγκληματολογικού έδειξαν στη σύζυγό του εκδότη προσωπικά αντικείμενα που εντοπίστηκαν στη σορό (σ.σ.: χρυσό σταυρουδάκι που βρέθηκε επάνω στον οδηγό), τα οποία φέρεται να αναγνώρισε.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Π. Μαυρίκου, η οποία μετέβη επίσης στο ΚΑΤ και περίμενε να μάθει νεότερα για τον γιο της. Με σπαραγμό στη φωνή φώναζε «Τάκη μου, Τάκη… Είσαι εδώ; Τον κάψανε ζωντανό! Κάηκε το παιδί μου. Να πάει να τους φέρει λεφτά…»

Ειδικό κλιμάκιο θα λάβει υλικό DNA από το σπίτι του κ. Μαυρίκου για τη συνέχεια της έρευνας. Η νεκροψία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξερεύνηση, όμως από τον πρώτο έλεγχο, μακροσκοπικά δεν έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα κάποιος εμπρηστικός ή εκρηκτικός μηχανισμός. Εξετάζεται εάν την πυρκαγιά προκάλεσε δολιοφθορά ή άλλη αιτία.

Αλ. Κούγιας: Το αυτοκίνητο δεν είχε κανένα πρόβλημα

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί «και επιστημονικά» ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου, όλα τα στοιχεία συνηγορούν πως ο πελάτης του είναι ο νεκρός οδηγός, καθώς το δυστύχημα συνέβη λίγη ώρα μετά από επιβεβαιωμένο επιχειρηματικό ραντεβού του, σε μικρή απόσταση από το συμβάν.

Ο κ. Κούγιας διευκρίνισε ότι το όχημα δεν είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα και ότι η οικογένεια του εκδότη περιμένει τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας και σκοπεύει να ορίσει δικούς της πραγματογνώμονες για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Δείτε τις δηλώσεις:

Ποιες είναι οι πιθανότητες να τυλιχτεί στις φλόγες μία Porsche Cayenne…

Η αιτία και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το πολυτελές SUV τυλίχτηκε στις φλόγες παραμένουν προς το παρόν άγνωστες, ωστόσο πολλά ερωτηματικά γεννιούνται για τον τρόπο που συνέβη το τραγικό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να καεί ζωντανός ο οδηγός του οχήματος. 

Το zougla.gr επικοινώνησε με ειδικούς προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα «πώς μπορεί να τυλιχτεί στις φλόγες ένα αυτοκίνητο». Η πρώτη εκδοχή, αφορά σε κατασκευαστικό πρόβλημα που έχει να κάνει με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς. Κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Cayenne δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν καθώς η μοναδική ανάκληση στην οποία έχει προχωρήσει η μάρκα αφορούσε σε 409.677 Cayenne (μοντέλα ετών 2011 μέχρι και 2016) με πιθανό πρόβλημα την πιθανή εκτόπιση ενός clip από το πεντάλ των φρένων.

Παλαιότερα η Porsche είχε προχωρήσει σε ανάκληση της Cayenne που αφορούσε σε ένα clip από το πεντάλ των φρένων…Η δεύτερη εκδοχή μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μοντέλο και όχι μόνο στην Porsche Cayenne: Είναι η περίπτωση όπου έχει τοποθετηθεί γκάζι και υπάρχει διαρροή καυσίμου, σε επαφή με καλώδια (π.χ. να έχει τοποθετηθεί συναγερμός) που έχουν φαγωθεί ή βγάζουν σπινθήρες ακόμα και σε επαφή του ελαστικού με τον θόλο.

Οι τρεις παραπάνω περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες σε φωτιές που συνδέονται με αυτοκίνητα, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, όπως για παράδειγμα να πάρει φωτιά ο κινητήρας κ.ο.κ.

Το πιθανό σενάριο

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του δυστυχήματος, η φωτιά ξεκίνησε από το εμπρός τμήμα και συγκεκριμένα από τον χώρο του κινητήρα. Ο οδηγός προφανώς δεν κατάλαβε τη φωτιά όταν ξεκίνησε και έκαψε τα καλώδια μπλοκάροντας πολλούς μηχανισμούς όπως τα παράθυρα και τις πόρτες.

Όταν ο οδηγός άρχισε να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει έκοψε ταχύτητα και με το που σταμάτησε το όχημα, η φωτιά φούντωσε. Αν εκείνη την στιγμή είχαν μπλοκάρει οι κλειδαριές και τα παράθυρα, το σπάσιμο των τζαμιών ίσως ήταν αδύνατο καθώς για να το πράξει κανείς, θα έπρεπε να έχει ή κάποιο ειδικό αντικείμενο ή να γνωρίζει.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ο οδηγός με τραγικό θάνατο…

Εικόνες από το ΚΑΤ όπου μεταφέρθηκε η σορός του οδηγού:

Βίντεο: policenews.eu

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης