Βίντεο-ντοκουμέντο από διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 01:00
Βίντεο-ντοκουμέντο από διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στη Θεσσαλονίκη

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση διαρρηκτών που ξαφρίζουν κοσμηματοπωλείο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης μέσα στη νύχτα και παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι νεαροί κρατούν ασυρμάτους στα χέρια μέσω των οποίων παρακολουθούν τις κινήσεις των αστυνομικών στην περιοχή.

Σε δύο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του κοσμηματοπωλείου που εξασφάλισε το GRTimes.gr, διακρίνονται οι κινήσεις των διαρρηκτών εντός και εκτός του καταστήματος, τα ξημερώματα της Τρίτης (08-12-2020) σε κοσμηματοπωλείο στη Σταυρούπολη.

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ μία παρέα τουλάχιστον επτά νεαρών προσεγγίζουν το κοσμηματοπωλείο στη Σταυρούπολη και περιεργάζονται την πρόσοψη. Μετά από λίγα λεπτά μετακινούν την κάμερα ασφαλείας που μέχρι εκείνη την ώρα κατέγραφε κάθε τους κίνηση.

Οι νεαροί φτάνουν ένας ένας στο κατάστημα που έχουν σκοπό να διαρρήξουν.

Μάλιστα, κρατούν ασυρμάτους από τους οποίους παρακολουθούν τις κινήσεις της αστυνομίας. Ακούγοντας τις μεταδόσεις των αστυνομικών είναι σε θέση να γνωρίζουν αν έχουν γίνει αντιληπτοί, αν έχει ενημερωθεί η Αστυνομία για τις κινήσεις τους και σε τι απόσταση βρίσκονται.

 

Στη συνέχεια οι διαρρήκτες γκρεμίζουν τη βιτρίνα με ένα από τα αυτοκίνητά τους. Παρά τον θόρυβο που έχουν προκαλέσει, εισέρχονται στο κατάστημα και αρπάζουν ότι βρουν. Η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται σε 55.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, περιοίκοι αντιλήφθηκαν τους νεαρούς και άρχισαν να τους φωνάζουν από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους αλλά οι νεαροί συνέχιζαν προκλητικά το έργο τους. Μάλιστα, κάποιοι από τους περίοικους προκειμένου να αποτρέψουν τη διαφυγή των διαρρηκτών εκσφενδόνισαν αντικείμενα και γλάστρες εναντίον τους.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι όταν οι νεαροί παρακολουθώντας τους ασυρμάτους, ακούνε ότι οι αστυνομικοί που κινούνται στην περιοχή, έχουν ενημερωθεί για τη διάρρηξη και τότε εκείνοι μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους και γίνονται καπνός παρά τις φωνές και τις αντιδράσεις του κόσμου που παρακολουθούσε.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό  στην περιοχή ωστόσο δεν έχει εντοπίσει τους δράστες μέχρι στιγμής.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 01:09