Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και 1.500 ευρώ εγγύηση, αφέθηκε η 70χρονη που κατηγορείται ότι πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην οδό Μαγνήτων τέσσερα νεογέννητα γατάκια. Εκτός από την ποινική διαδικασία, στην 75χρονη επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 120.000 € (30.000 € για κάθε ζώο), όπως προβλέπει ο νόμος, από την Αστυνομία.

Χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα και με την σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με την προϋπόθεση ότι μέχρι την δίκη της θα δίνει παρουσία μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Η ίδια για μία ακόμη φορά αρνήθηκε πως πέταξε τα ζώα στον κάδο για να πεθάνουν, αλλά δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές, ενώ καταλυτική ήταν η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηλικιωμένη που συνελήφθη μετά από καταγγελίες γειτόνων και την μαρτυρία ενός νεαρού, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και είπε πως άκουσε και η ίδια την φωνή των ζώων όταν πήγε να πετάξει τα σκουπίδια του σπιτιού της στον κάδο. Υποστήριξε σε Εισαγγελέα και Ανακριτή πως είναι φιλόζωη, μετέχει στις δράσεις της γειτονιάς για την προστασία των ζώων και ότι ουδέποτε θα έκανε κακό.

Η 70χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στην οδό Μαγνήτων, στο κέντρο του Βόλου, να πετάει τέσσερα αδέσποτα γατάκια σε κάδο σκουπιδιών ώστε να πεθάνουν από ασφυξία και αμέσως κλήθηκε από τους φιλόζωους της γειτονιάς η αστυνομία. Τα γατάκια έχουν παραδοθεί σε εθελοντές της Φιλοζωικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: gegonota.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης