Η ανθρωπιά σ’ όλο της το μεγαλείο αποτυπώθηκε στην ενέργεια ενός Κρητικού οδηγού των ΚΤΕΛ, του Σταύρου Κυριακάκη, που εγκλωβίστηκε όπως εκατοντάδες άλλοι οδηγοί στην Αττική Οδό.  

Το πούλμαν ήταν άδειο, καθώς μπήκε στην Αττική Οδό με προορισμό το Κορωπί για τη συντήρηση του οχήματός του, όμως η κακοκαιρία τον «μπλόκαρε» όπως εκατοντάδες άλλους οδηγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο ίδιος άνοιξε από την πρώτη στιγμή την πόρτα του λεωφορείου για να μπουν μέσα δεκάδες από τους εγκλωβισμένους συμπολίτες μας στην Αττική Οδό και να βρουν ζεστασιά και προστασία από τη χιονόπτωση και το κρύο.

Διατήρησε μάλιστα την κατάλληλη θερμοκρασία μέσα στο λεωφορείο για όλη τη νύχτα, προσφέροντας ένα ασφαλές «κατάλυμα» σε όσους αδυνατούσαν να απομακρυνθούν από το σημείο του αποκλεισμού τους και παράλληλα δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους.

Ο Σταύρος Κυριακάκης απέδειξε έμπρακτα ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί στις μέρες μας, και η ζεστασιά μαζί με τα μπουκαλάκια του νερού που πρόσφερε στον κόσμο που βοήθησε ήταν πολυτιμότερα από οτιδήποτε άλλο τη δεδομένη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν μη τι άλλο, του αξίζουν πολλά μπράβο, καθώς απέδειξε ότι η αγάπη για τον συνάνθρωπό και η ανθρωπιά εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τους καθημερινούς απλούς ανθρώπους.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης