Χανιά: Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ζητούν οι ξενοδόχοι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021, 11:40
Χανιά: Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ζητούν οι ξενοδόχοι

Την απαλλαγή των ξενοδοχείων από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών, λόγω του κορωνοϊού, ζητάει με επιστολή της προς τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

«Μετά την άρση του πρώτου lockdown πολλά ξενοδοχεία δεν επαναλειτούργησαν, παραμένοντας μέχρι σήμερα κλειστά, ενώ όσα ξεκίνησαν εκ νέου τη δραστηριότητά τους στην ουσία υπολειτουργούν, καθώς οι πληρότητες στην κορύφωση της σεζόν δεν ξεπέρασαν το 30%» αναφέρει.

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων, ακόμα και τα ξενοδοχεία που παρέμειναν ανοιχτά, λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις, δεν έχουν αντικείμενο δραστηριότητας και οι επιχειρήσεις αυτές είναι τυπικά ανοιχτές.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι υπάρχουν δήμοι που έχουν προχωρήσει ήδη σε απαλλαγή των επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών, όπως καθαριότητας και φωτισμού, και καλούνται και άλλοι δήμοι να πράξουν το ίδιο. «Οι ρυθμίσεις αυτές, πέραν του ότι θα αποτελέσουν μια ελάφρυνση για τα μέλη μας, θα είναι μια έμπρακτη απόδειξη πως ο δήμος σας είναι δίπλα μας και πως μαζί θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση» τονίζεται στην επιστολή.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021, 11:49