Δύο κρατούμενοι από τις φυλακές της Αγιάς εξέφρασαν την Παρασκευή την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στον πόλεμο και να ενταχθούν στον Ουκρανικό στρατό.

Οι δύο κρατούμενοι που προχώρησαν σε αυτό το αίτημα δεν είναι Ουκρανοί, αλλά Έλληνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με άλλους συγκρατούμενούς τους πρότειναν επίσης να προσφερθεί το συσσίτιο μιας μέρας της πτέρυγάς τους ως βοήθεια σε όσους πλήττονται από τον πόλεμο. Πρόκειται για πτέρυγα όπου κρατούνται περίπου 100 άτομα, οι περισσότεροι εξ αυτών Έλληνες.

Η διεύθυνση των φυλακών ξεκαθαρίζει ότι δεν προβλέπεται, από καμία διάταξη, κρατούμενοι να απελευθερώνονται για να πολεμήσουν οπουδήποτε. Ο διευθυντής των φυλακών, Γιώργος Κονταξάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά στο zarpanews.gr:

«Έχουν περάσει οκτώ μέρες πολέμου, οι κρατούμενοι γνωρίζουν γι’ αυτό, δεν είναι αποκομμένοι από τον κόσμο. Είναι μια συμβολική κίνηση που πρότειναν οι ίδιοι να κάνουν, μαθαίνοντας για τα όσα συμβαίνουν. Προφανώς και δεν πρόκειται να βγάλουμε κανέναν από τη φυλακή για να τον στείλουμε οπουδήποτε. Όσον αφορά όμως την πρωτοβουλία για το συσσίτιο, θα κάνουμε τις απαραίτητες συνεννοήσεις για να κατατεθεί το αντίστοιχο κόστος, ως βοήθεια σε όσους πλήττονται από τον πόλεμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις φυλακές Αγιάς υπάρχουν επίσης κρατούμενοι από την Ουκρανία και τη Ρωσία. Οι ισορροπίες είναι λεπτές, πράγμα που είναι κατανοητό και στη διεύθυνση των φυλακών, η οποία βρίσκεται σε επιφυλακή για να αποφευχθούν τυχόν προστριβές.

Πηγή: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης