Χρήστος Μαζάνης

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, τιμήθηκε με τον τίτλο του «Ταξιάρχη της Λεγεώνας της Τιμής» σε μια τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία της Πρέσβεως της Γαλλίας κ. Laurence Auer, στο πλαίσιο της επετείου ανακωχής του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (Remembrance Day), ενώ τον τίτλο απένειμε ο Ναύαρχος Alain Coldefy ως πρόεδρος του «Συλλόγου των μελών της Λεγεώνας της Τιμής» («Société des membres de la Légion d’honneur»).

Όπως ενημερώνει το ΓΕΕΘΑ, ο τίτλος του «Ταξιάρχη της Λεγεώνας της Τιμής» απονεμήθηκε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κατόπιν διατάγματος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ως προσωπικότητα που ενσαρκώνει την αριστεία των ελληνογαλλικών αμυντικών σχέσεων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε την Πρέσβη της Γαλλίας για αυτή την τιμητική διάκριση, τονίζοντας τη σημασία της στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης